Plywood (kontraplak) İle Akvaryum Yapımı


gurkangul87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2016
İl: Denizli
Mesaj: 66
gurkangul87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2019 13:38
Konu başlıkta da belirttiğim üzere plywood isimli malzemeden akvaryum yapımı üzerine. Bir süredir araştırmaktayım bu konuyu ve çok fazla Türkçe bilgi kaynağına ulaşamadım. Okuduğum yabancı kaynaklarda ise genellikle büyük akvaryumlarda akrilik ön panel ile akvaryum yapımı tamamlanmış. Forumda bir arkadaş gayet büyük bir akvaryum yapmış. Bir de bir arkadaş 3,5 ton üzeri bir akvaryum yapmıştı fakat onun 1 tarafı sac, diğer kısımları camdı sanırım.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/marin_kontra_akvaryum_k920525_sn6.asp[/URL]

Benim merak ettiğim konu ise bu arkadaşın yaptığından daha yüksek bir akvaryum yapımında ön cam kalınlığını ne kadar yapmalıyız? 120-130 ve üzeri yüksekliklere çıkabilir miyiz? Veya beton, sac gibi malzemelerle mi bu yüksekliklere çıkmalıyız? Kullanabileceğimiz tarzda plywood nasıl olmalı? Su geçirmezlik için ne gibi malzemeler kullanmalıyız? Konuyu açmamdaki sebep bu tarz akvaryumlara ilgi duymam ve ileride böyle bir projeyi gerçekleştirmek istemem. Ayrıca büyük akvaryum hevesi olup da araştırma yapan arkadaşlara da ileride bir kaynak olur düşüncesindeyim.

Bu tarz akvaryumlarda maliyetin de önemli ölçüde düşeceğini düşünüyorum, plywood cama göre çok uygun fiyatlı bir malzeme.

Konuyla ilgili bilgisi deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir