Portakal Ciklet için yavrulama önerisi ?


emceziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
emceziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 13:10
Merhaba sevgili dostlar. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu site sayesinde 0 dan öğrendiğim bilgiler ile yaklaşık 3 yıldır sorunsuz şekilde balıklarımı yetiştiriyorum. Bunun için sizlere ve site yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyorum.

Gelelim sizlerin bilgisine ihtiyaç duyduğum konuya.
Bundan 1 yıl öncesinde bir erkek bir dişi Portakal ciklet aldım ve tankıma attım. Balıklarım olağan şekilde çiftleşip, dişi ağzına yumurta aldı ve ben kusturma metodunu kullanarak kuluçka makinesine yumurtları alıp, başka bir tankta büyümelerini sağladım ve tekrar yeteri kadar büyüdüklerinde boylanmaları için asıl büyük akvaryumuma aldım. Buraya kadar herşey güzel. Gel gelelim bizim veletler büyüyüp aşk yaşamaya başladılar .Bir sabah uyandığımda yeni doğan portakallardan birinin ağzına yumurta aldığını gördüm. 2-3 Gün işlerimden dolayı ilgilenemedim ve bir gece yedek yavru tankımı tekrar kurup, ağzında yumurta olan ufaklığı yeni tanka alıp orda rahat bir yavrulama ve bebeklerini tek başına büyütmesi için oraya taşımaya karar verdim. Buraya kadar herşey normal. Ancak bir de baktım ki yedek tankı ben kurarken hamile sayımız 3 e çıkmış  Hatta bu yazıyı yazarken 4 e de çıkmış olabilir . Şimdi siz değerli üstadlara sorum şu; benim sizlerden öğrendiğim kadarıyla ilk yavrulamada kusturma önermiyorsunuz. Peki ben 3 adet ağzında yavru olan balığı yedek tankımda doğal ortamda yavrularını çıkarmalarınımı bekliyim ? Yoksa 3 ünüde kusturup kuluçka makinasına yumurtaları alma işleminimi yapıyım ?

Korkum şu ki 3 adet hamine portakal balığının birbirlerinin yavrularına zarar verecek olması ? Aslında benim istediğim doğal yollarla anne doğumunu yapmalı, tek hamilem olsaydı hiç karışmayıp onu tek başına akvaryumda doğurmasını bekleyecektim. Ancak iş 3 hamile olunca yavrularımın başına birşey gelmesinden korkar oldum .

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum
Şimdiden teşekkür ediyorum, sağlıklı ve keyifli hobiler diliyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufSaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 91
YusufSaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 13:58
Onurcan abi evet ilk ağızına yumurta alan balığı kusturmak sağlıklı olmuyor . Bence 1 tane ağızı dolu olan balığı yavru tankınıza koyun ve doğal doğum yapsın diğer ağızı dolu ufaklıkları tam günü geldiğinde kusturun . Ağızını doldurduktan 14-15. gün kusturursanız bir problem olmaz . Ama bu günü kaçırdıysanız bırakın ana tanka kussun . Diğer balıklara yavrular 1 kereliğine yem olsun . Bir dahakine Gün sayar 14-15. gün olduğunda kusturursunuz . Ağızını balık doldurudu gibi kusturup kuluçkaya atınca kuluçkada büyüyen yem yeme zamanına gelen yavruların renkleriyle 15. gün kusturumuş ve anne balığın ağızından direk yavru olarak çıkan yavruların renkleri bir olmuyor . Ben bunu demasonide gözlemledim . kuluçkadan çıkan yavrular soluk renkli oluyorlar ama anne kendisi ağızında yavruları kuluçka yaptığında daha güzel renkli yavrular çıkıyor . Sağlıklı Balıklar dilerim bende Portakal ciklet aldım 3 hafta oldu 1 erkek 4 dişi var ama henüz yavru alamadım .  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emceziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
emceziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 14:10
[QUOTE=YusufSaraç]Onurcan abi evet ilk ağızına yumurta alan balığı kusturmak sağlıklı olmuyor . Bence 1 tane ağızı dolu olan balığı yavru tankınıza koyun ve doğal doğum yapsın diğer ağızı dolu ufaklıkları tam günü geldiğinde kusturun . Ağızını doldurduktan 14-15. gün kusturursanız bir problem olmaz . Ama bu günü kaçırdıysanız bırakın ana tanka kussun . Diğer balıklara yavrular 1 kereliğine yem olsun . Bir dahakine Gün sayar 14-15. gün olduğunda kusturursunuz . Ağızını balık doldurudu gibi kusturup kuluçkaya atınca kuluçkada büyüyen yem yeme zamanına gelen yavruların renkleriyle 15. gün kusturumuş ve anne balığın ağızından direk yavru olarak çıkan yavruların renkleri bir olmuyor . Ben bunu demasonide gözlemledim . kuluçkadan çıkan yavrular soluk renkli oluyorlar ama anne kendisi ağızında yavruları kuluçka yaptığında daha güzel renkli yavrular çıkıyor . Sağlıklı Balıklar dilerim bende Portakal ciklet aldım 3 hafta oldu 1 erkek 4 dişi var ama henüz yavru alamadım .  [/QUOTE]

Teşekkürker Yusufcum aklıma takılan soru aslında şu o tanktaki 3 anne birbirlerinin yavrularına zarar verir mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusufSaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 91
YusufSaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 14:14
Verme olasılığı çok yüksek . Riske atma bence abi . 1 tane dişiyi o tankta bırak . Diğerlerini 15. Gün kustur problem olmaz zaten 15 gün boyunca kuluçka yapmayı öğrenmiş olacaklar . Ben Teşekkür Ederim ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emceziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
emceziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2013 15:50
Başka fikri veya düşüncesi olan üstad yok galiba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir