Portakal Ciklet Kusturdum Fakat Ağzında Yine Var


kametuzeÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2016
İl: Kars
Mesaj: 2
kametuzeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 14:07
Arkadaslar Merhaba.Size bir sorum olacak.uc veya 4 gun once kadar disi portakal cikletin yem yemedigini gordum ve dikkatli baktigimda agzinin dolu oldugunu gordum.baligi kusturdum ve yavrulari kulucka makinesine aldim.yavrularin keseleri daha tam gecmedi ama kendileri yuzebiliyorlar.Daha sonra disiyi gözlemledigimde yine yem yemedigini gordum.dikkatli baktigimda agzinda yine yavrularin oldugunu fark ettim.40 50 kadar yavruyu kulucka makinesine aldigim halde agzinda yine yavrular vardi.daha oncedende frontozalarimdan yavru almistim.bu basima ilk defa geliyor.demekki tam kusturamamisim.simdi size sorum su olacak.cikleti ayri bir tanka aldim.bir daha kusturmak istemedim.aģzinda kalan yavrulari kendisi büyutsun diye dusundum.acaba yavrularini yutarmi yada cikartip yermi.sizce tekrar kusturup kulucka makinesinemi almaliyim.akvaryum boyutlari 100x30x45 yaklasik 140 lt.
Yavru tankim ise 70x25x35 yaklasik 45 lt.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sadakat07Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 27/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 226
Sadakat07Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 14:12
Balığın annelik içgüdüsüne bağlı. Kimi anne yavrularını yiyor kimi anne yavrularını koruyup büyütüyor. Siz işi garantiye almak istiyorsanız kusturun. İşi anneye bırakmak istiyorsanız bekleyin,kendi büyütüp kendi çıkarsın ağzından. Anne agzında beslenip büyüyen yavrular daha sağlıklı olurlar bunuda unutmamak lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kametuzeÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2016
İl: Kars
Mesaj: 2
kametuzeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2016 13:51
Tesekkur ederim cevap icin sayin akvarist arkadasim.Ihtimal vermedigim bir olasilik basima geldi.Megersem diger diside agzinda yavru tutmus.Hem nasil buyumusler.Nasil bu kadar buyumusler ve farketmemisim hayret yahu. Kese diye bir sey kalmamis.Ayirdigim baligin strese girdigini gordum ve kusturma geregi duydum.Baliklarin keseden kurtulduklarini gordum ve direk yavru tankina biraktim.annelerini ise ana tanka aldim.hepsi cok mutlu gorunuyor.umarim farkli bir sikinti yasamayiz.iyi forumlar.

Beğenenler: [T]191981,erenkilickuyruk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir