Portakal cikletim saldırıyor


HasanAkinciÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2015
İl: Edirne
Mesaj: 22
HasanAkinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2015 00:08
Herkeze kolay gelsin. Ben bundan 1 ay kadar önce 1e 2d damızlık yavrulu portakal ciklet aldım ilk günü dişilerin bir tanesi yavrularını kustu onları yavruluğa aldım büyümedeler :) ardından 2. dişi yumurtalar ağızındayden öbür dişinin saldırısına uğramaya başlamıştı bende anneye, yavrulara zarar vermesin diyerekten onu  ayrı bir akvaryuma koydum doğum yapana kadar orada kaldı. Ardından 15 gün kadar önce 2. dişiyi de kusturarak yavruları aldım acemiliğimden ve sürelerini tam bilmediğim için kusturduğumda hepsi keseliydi onları kuluçka makinası içerisinde 10 gün kadar tuttum keseleri bittikten sonra onlarıda öbür yavruların yanına yavruluğa saldım. Konuyu biraz dağıttım afedersiniz :) 2. anneyi kusturcağıma yakın ana tankımdaki cikletlerdn sadece dişide kuyruklarında bi değişim oldu forumda aradım taradım ve kuyruk erimesi olduğunu sandım hemen önlemimi aldım karanti akvaryumumu kurdum. Bunu karantinaya alınca 2. doğum yapan dişiyi de tekrar ana tanka aldım aradan 1 gün geçince bu dişide de aynı sorun oldu hatta daha da fazlası balık ters yüzmeye başladı. kuyruğuda öbürü gibi olunca ben bundada kuyruk erimesi olduğunu düşünerek hemen karantinaya aldım öbürünün yanına. Forumda araştırdım ve kustururken hava kesesine zarar vererek dengesini bozduğumu düşündüm. aradan 2 gün geçmişti ve 2. doğum yapan dişi öldü :(

1. doğum yapan dişinin kuyruğu düzelmeye başlayınca dedim bişey olmaz artık ve onu ana tanka aldım biraz gözlemledim sıkıntı yoktu gece dışarıya çıktım geldiğimde bi gördüm kuyruğu gene aynı olmuş biraz kenardan izleyim dedim erkek olan kafa göz allah ne verdiyse dalıyor resmen balık kaçıcak delik arıyor ben başına gidince kuzu kuzu yuvasında yatıyor. bunu böyle olduğunu görünce hiç aklıma getirmediğim kavgayı en baştan düşününce hepsinin sebebi buymuş hep 1d 1e kaldılar o yüzden erkek saldırmış ölen dişiyi bile bunun sebep olucağını düşünmeye başladım.

Çok uzun oldu özür diliyorum sizlerden fakat sorun şu olucak ben şimdi ne yapmam gerekiyor erkek olanı mı değiştireyim yanlarına aynı cinste yada farklı bi cinste ciklet alıp devam mı edeyim bunlarla sizin tecrubelerinize ihtiyacım var  yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca akvaryum 100*35*45 ölçülerinde fakat akvaryumu 2ye ayırdım cikletlerin olduğu alan 55*35*45 ölçülerinde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir