Prenses akvaryumu


koyufnlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 493
koyufnlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 09:25
Merhaba arkadaşlar

akvaryumumu camcı yaptı şimdi ben bu akvaryumu suda bekleteyim mi ? kaya tuzu mu atıcaz içine?

kaç gün beklemesi gerekiyor?

sarı prenses beslemeyi düşünüyorum

yalnız bu mavi prensesler beyaz prensesler hepsi aynı mı? sarı prenseslerde olduğu gibi.

dekorasyon olarakta mermerciden düzgün mermerleri alıp 1 gün suda bekletip akvaryuma koysam bir zararı olur mu? yani kayalık falan istedikleri için.

şimdiden teşekkür ediyorum herkese sağlıklı balıklar..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OZANYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 250
OZANYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 09:42
 arkadaşım akvaryumun hayırlı olsun,öncelikle mermer falan koyma cikletler kayalıkları sever,küçük mağaralar ve oyuklar oluşturmalısın.suyun en az 8 saat beklemesi gerekir.sarı prenses yanında mavide besleyebilirsin. cikletler için kaya tuzu kullanman gerekir pet shoplarda bulabilirsin.ne kadar atacağınıda sor.balıkları koymadan önce kaya tuzunu atmalısın.akvaryumun suyu dinlensin en son balıkları eklersin.1 erkek 4 dişi şeklinde alıp koloni oluşturmalısın.selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 09:48
Akvaryuma su doldur ve 1 hafta beklet . Hem içindeki silikon kokusu gider hemde su sızdırır mı sızdırmaz mı görmüş olursun . İçine kaya tuzu atıp atmaman pek önemli değil ama atsan zararı olmaz . Mavi prensesler ile beyaz prensesler hepsi aynı mı derken Yani beyaz prenseslerin hepsi aynı sadece ufak tefek cinsiyetleri farklı olduğu için büyüklük ve bazı yüzgeçlerinin uzunlukları farklı olabilir . Ama prensesler arasında hepsi farklı mavi prensesin masmavi bir rengi , sarının sarı , beyazında beyaz renkleri olur . Fakat beyaz prenseste mavi ve sarı prensesin üst yüzgeçinde siyah bir çizgi olmaz . Beyaz prenses tamamen beyazdır ve gözleri kırmızı olur . Mermerli suda bekletmene gerek yok . Mermerler doğal değilse bir tencereye koyup suda kaynat , ama mermer doğal bir taştır . normal bulaşık süngeriyle ovalayarak yıkaman yeterli olacaktır . ( Güzel yıka akvaryumun suyuna salınım yapıp suyu bulanıklaştırmasın ama suda 1 gün bekletmene gerek yok ) . Kum olarakta silis kum gibi ince taneli kum seçersen iyi olur balıklar kumları kazıp oynamayı ve yuva yapmayı severler . Sizde mermerlerle irili ufaklı mağralar yapsanız balıklarınız için sağlıklı olacaktır .  Şimdiden maşallah diyelim nazar deymesin :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yekimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Samsun
Mesaj: 390
yekimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2012 11:28
Yukarıdaki yorumlara katılmakla beraber sadece mermer konusuna katılmıyorum. Mermer suya salınım yapma ihtimali yüksek bir taş türüdür. Dolayısıyla mermer harici bir kaya kullanırdım. Dere kenarlarındaki kayalar bunun için birebirdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir