prenseslerimin cinsiyeti?


GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 21:36
[QUOTE=ralphemre]yorumun ıcın cok sagol. işte tıcarı amacla bana bunu prenses dıye satan balıkcı namında ınsanlar var.[/QUOTE]

Rica ederim. Eğer imkanınız varsa balığı geri verip sarıprenses alabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vlknsertÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 289
vlknsertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2007 22:50
Sevgili arkadaşım vent kontrolü ile kesin bir şekilde balıklarınızın cinsiyetleri hakkında yorum yapabiliriz. Şu dişidir şu erkektir diye yorumlarda bulunuyoruz fakat erkek sandığımız dişi dişi sandığımız da erkek çıkabilir. Vent kontolü yapsak tam olarak cinsiyetlerini söyleyebiliriz. Yada sizde yapabilirisiniz. Sarı prensese benzemeyen yani kırma olan balığınızdanda büyük ihtimalle yavru sahibi olabilirsiniz. Çünkü kırmada olsa sarıprensesten bir kırma olduğu için  sorun teşkil etmez. Bir balık kırmada olsa sevmek lazım.
Vent kontrolü için balıklarınızı elinize alarak alt taraflarının fotolarını yollarsanız ben ve benden daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlar yorum yapabiliriz.(GRAFTT)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2007 00:10
Volkan beyin dediklerine katılıyorum. Ama sarıprenseslerde cinsiyet ayrımında bayağı bir tecrübe edindiğim için vent kontolü benim için enson ve az başvurduğum bir yöntemdir ( Sadece sarıprensesler için geçerli bir yöntemimdir ).

Birçok kırma balık yavru vermektedir, kırmada olsa can taşıdığından yaradanındna ötürü sevmeliyizdir.

Ama herşeyin doğal hali güzel olduğundan ötürü, kırma balıklarında olmasına engel olmalıyızdır, en azından doğal heliyle sevenler için geçerli olabilecek bir şeydir. Kırma balıkların anne yada babası çok uysal olsa dahi kırma olan yavrular daha doğurgan be agresifliği fazla olmaktadır.

Resimlerde 6 ayını doldurmuş ve yanık olmayan sarıprenseslerin cinsiyet ayrımını % 97 gibi bir olanla teşhis edebilirim ( Resimler net ve balığın vücudunun tam yandna çekilmiş  olması gerekmektedir ).

Alsında sarıprenseslerde cinsiyet ayrımı yapmak düşünüldüğü yada sanıldığı kadar zor değildir, bu konu ile alakalı birçok bilgiyi 1 başlık altında toplamıştım.
Birçok türdede bende sizler gibi vent kontrolü yaparak teşhis etmekteyimdir.

http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=126048&PID=817793#817793




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir