profil ve masa yaptırırken


metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2015 21:47
Şu ana kadar 7 8 kere akvaryumlara dolap yaptırdım yaklaşık 3 tane de kendim yaptım. Demir profil en güvenlisidir ama nedense ülkemiz esnaflarının büyük bir kısmı bu tür küçük(!) işlere zaman ayırmamaktalar. şu anki maliyetlerle el emeğinin malzeme ücreti kadar olması dahil profil bir masanın maliyeti 150yi geçmesi neredeyse imkansızdır. Ben son tecrübemde 650 kg yük taşıyacak akvaryumum için 3 mm et kalınlığında boyanmış profile 150 tl ödeyip profili mobilyacıya teslim etmesini mobilyacınında mdf giydirmesini istedim eve kadar taşıdılar ama gelen malzeme 2mm et kalınlığında 40x40 boyasız yer yer pas tutmuş bir profile mobilya giydirilmiş bir hayal kırıklığı oldu. Taşımasına taşır fakat sağlam bir ürün istiyorsanız açık ne net bir şekilde demirciyle konuşulmalı

Önceden açık ve net bir şekilde forumdaki çizimlerle konuyu projeyi anlatın

profilin et kalınlığını akvaryum ölçünüze göre seçin( minimum 2mm ama ömürlük olsun derseniz 3 4 mm deneyebilirsiniz. 4mm profilin faydasını depremde çok ama çok net bir şekilde gördüm.

ve profil masanızın kaynak yerlerinin iyi bir işçilikle yapılması gerek bu bağlantılardan biri zamanla kendini bırakırsa vay halinize:)alttan üsten olabildiğince kuşaklar atmak daha sağlam olur.

mutlaka sprey boyayla boyanmış halde isteyin en fazla 3 5 liralık harcar

ayakların dengeli olmasını isteyip en az 6 ayaklı yaptırın, ayaklarada mobilyacılardaki plastik pabuçlardan taktırın(adet 50krş) tabi imkan varsa ayarlı ayaklarda mevcut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir