Puffer Hakkında


muratyariciÇevrim Dışı

[B]14242,3[/B]
Kayıt: 13/02/2017
İl: Ankara
Mesaj: 73
muratyariciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2018 11:57
[QUOTE=tdenizs]

Murat Bey.Güçlü bir zehirden bahsediliyor bu puffer ile ilgili.Fakat tahminimce su yolu ile insanı zehirlemesi mümkün değildir.Değil mi? Küçük 6 yaşında bir kızım var.Dokunmaz hiç akvaryuma suya falan.Ama ne olur ne olmaz sormak istedim size.

Bu arada pilli bir dip çekim aletim var.Alır mı salyangoz kabuklarını bilemiyorum.Denemek lazım.Herhalde iş görür.Ben de ne zaman kullanacağım bunu diye düşünüyordum.
Silis kum ince taneli var zaten akvaryumda.Saklanacak alan da bolca mevcut.(30 litrede ne kadar olabiliyorsa :) )
hydrometre araştıracağım.
Tek aklımda kalan şu zehir meselesi ve salyangoz akvaryumu.Daha önce yaşadım bunu.Bir akvaryum,2-3 derken devam ediyorum ben.Pek duramıyorum :)[/QUOTE]

Akvaryum merakım 1 litrelik bir kaplumbağa bahçesi ile başlamıştı.sonra kaplumbağalara yazık ediyorum akvaryum alayım diye 15-20 lt lik akvaryum sonra 50 lt falan derken en son 150 cm frontoza akvaryumunda buldum kendimi :) Beslemediğim tür kalmadı nerdeyse.Şimdide karides merakı başladı..Malesef bu hobiyi frenlemek zor.
Puffera gelince ben sürekli elden yemledim bir sorun yaşamadım sadece öldüğünde zehirlediğini duydum.yada saldırıldığında.ilk aldığınızda 1 hafta falan ışık açmayın bu arada.zaten stresten biraz kararmış olacaklar.ışık dahada stres yapar.salyangoz için bir hava taşı ( ev soğuksa ısıtıcı) yeterli.emin ol akvaryumcularda yada hobicilerde camları kireçlenmiş kullanılmayan 2. el akvaryumları çok ucuza hatta bedava bile bulursun

Beğenenler: [T]189282,tdenizs[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189282,tdenizs[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir