Rafya mı?Eski kasetlerin içindeki bantlar mı?


SuLeYMaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 876
SuLeYMaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 14:04
Suni şeyleri kullanmak yerine zemine yatırılmış java moss tarzı bitki öneririm ben.  Bitki istemiyorum demişsiniz ama rafya veya bant gibi salınıp yapıcak şeyleri kullanmak hem göze hoş gözükmez hem de sağlıksızdır.SuLeYMaN2009-12-30 14:08:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whitesinekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 528
whitesinekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 16:24
Tabiki her zaman en güzeli bitki ile yavru üretimi yapmak lakin benim gibi bitkileri çerez gibi yiyen balıklara sahipseniz yapabileceğiniz fazla birşey yok. Ama rafya ve  bant yerine yapay bitki en garantisi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erolorkunturanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 293
erolorkunturanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 17:18
Bakalm bnde şimdiye kadar bi zarar olmadı ama eğer balıklarımda en ufak bir kayıp olrsa bunu sizlerede bildiricem arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcgdsÇevrim Dışı

[B]3737,3[/B]
Kayıt: 31/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 179
cgrcgdsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 13:05
[QUOTE=erolorkunturan]Bakalm bnde şimdiye kadar bi zarar olmadı ama eğer balıklarımda en ufak bir kayıp olrsa bunu sizlerede bildiricem arkadaşlar. [/QUOTE]

Balıkların ölmemesi demek sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdükleri anlamına gelmez. Balığın sadece öldüğü durumlarda bir sorun aramak yanlış bir düşünce tarzı. O bantların balıklar için uygunsuz olduğu ortada. Bakın şöyle düşünün ,ekmek parası için nice insan türlü kimyasala maruz kalıyor ve bu onu öldürmese de yaşam kalitesini ve sağlığını olumsuz etkileyen sonuçlar doğuruyor. Neyse, buraya bahsettiğiniz bantla ilgili bir yazı koyuyorum, kullanmak isteyenler okursa iyi olur.

[QUOTE]
MAGNETİK BANT
Magnetik 'kayıt bandı, çok ince magnetiK mineral tozlarının, plastik bir bant üstüne kaplanmasıyla yapılır. Mineral tozları, plastik bir yapıştırıcıyla tutturulur.
Taban filmi çoğunlukla polyester malzemeden yapılır. Kalınlığı, 0,050 mm r 0,0085 mm arasında değişir. Bandın genişliğiyse, kasetler için yapılan 3,80 mm ile kartuş ve makaralar için hazırlanan 6,35 mm arasındadır. Bilgisayar bantlarının genişliği 12,7 mm, profesyonel stüdyolar ve yayın istasyonlarında kullanılanlarınkiyse 5 cm kadardır.
Magnetik kaplama çok incedir (0,0032— 0,0127 mm arası); ama bandın her milimetre karesi, milyonlarca magnetik tanecik içerir. Her tanecik, küçük bir mıknatıs gibi çalışır. Bunlar, çok küçük olduklarından, ancak ELEKTRON MİKROSKOPU altında görülebilirler. Bantların çoğunda kullanılan magnetik mineral, "gama oksit" (Fe20?) adı verilen bir demir oksitidir.
Bant, kahverengi rengini bu mineralden alır. Bazı bantlara, hareket sırasında yükleneceği statik elektriği engellemek için, magnetik tozla birlikte karbon da karıştırılır. Bu bantların rengi siyahtır. Bandın verimini artırmak için, demir. oksit yerine; kobaltdemir oksitli ya da krom oksitli (CrOi) magnetik tozlar da kullanılmaktadır. Kayıt: Kayıt işlemi sırasında, yükseltilen giriş sinyalleri, kayıt kafasına gönderilir. Bu kafa, magnetik çekirdekli ve tel sarımlı bir bobinden oluşur. Yükseltilmiş sinyal, bunun içinden geçer. Bobin çekirdeğinin bandın kaplı yüzeyinin geçtiği noktasında ince bir yarık vardır. Gelen sinyal değiştikçe, bobin çekirdeği yarığının kutupları arasındaki magnetik alan da değişir. Oluşan magnetik akı değişimi, oradan geçmekte olan bandın magnetik kaplamasını etkiler.
Bant üstündeki magnetik tanecikler, teyp çalıştığı sürece akının sürekli değiştiği bu yarıktan geçirilir. Kaplamaya yapışmış olan tanecikler, yarıkta oluşan magnetik alan değişikliği nedeniyle, fiziksel konumlarını değiştirmezler. Ancak, her tanecik bir histerezis eğrisi (Bk. MAGNETIZMA) çizer. Böylece, kayıt kafasından uzaklaşan bant, bir kalıntı mıknatıslık taşır. Bu mıknatıslanmanın şiddeti, bandın kayıt kafasından geçtiği anda orada oluşan magnetik alan şiddetine bağlıdır. Böylece bant,sinyalleri,boydan boya değişen magnetik alanlar biçiminde kaydetmiş olur.
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir