Rainbow'un davranışları


sharkieÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 49
sharkieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 00:51
Cinsiyetini bilmediğim rainbow um son bir iki haftadır renklendi;şimdide akvaryumun yarısını sahiplendi,kayalık bölümü.Astronotları,green terroru ve diger rainbowu o tarafa almıyor,devamlı titriyor.

Bunun bir açıklaması varmıdır?
sharkie2009-12-30 00:52:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 08:33
Akvaryumun hacminiz nedir?Böyle bir karmayı yapabilmek için en az 125cm uzunluk ve 400litre hacim lazım.Rainbow'unuzun yanında dişisi varmı?Eğer varsa çiftleşme hazırlıklarıdır onları diğer balıklardan bir cam bölme ya da sineklikle ayırmanızı öneririm.Bu arada amerikan karma fikriniz "eğer hacminiz yeterliyse" doğru,fakat gt ve oscar gibi balıklara dikkat etmenizi öneririm çünkü rainbowa oranla daha sert türlerdir.Eğer başta da belirttiğim gibi hacim uygunsa,eşleşme durumunda olan balıklarınızı akvaryum içinde ayırıp yavrulamalarını beklemelisiniz aksi takdirde büyük kavgalar çıkabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ComputeusÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 265
ComputeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 11:36
Benim daha önceki 400LT karma Amerikan tankımda (biraz kalabalıktı gerçi) diğer balıklarla birlikte Astronot, GT ve Rainbow çiftim vardı. GT o kadar saldırgandı ki Rainbowlar devamlı kara renkliydi stresten. Ayrıca GT devamlı kovalıyordu bunları ve devamlı saklanıyorlardı bitkilerin arasına.

Sizin akvaryumunuzdaki balıkların boyları ve akvaryum hacminiz nedir bilmiyorum fakat ilerleyen günlerde (her ne kadar balıkların karakterine bağlı olsa da) GT Rainbowları ezecektir muhtemelen. Akvaryumunuzu ve balıkları iyi takip edin. Dekorasyonu iyi ayarlayarak akvaryumu bölgelere ayırın. Her tür kendine bir bölge seçebilsin.

Rainbow üreme hazırlıkları yapıyor olabilir. Yua olarak akvaryumda kendisine bir bölge belirlemiş. Diğer rainbow'unuzu beğenirse çiftleşme gerçekleşebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir