Ramirazi ve kribensis hk. birkaç soru


cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2012 12:55
Merhaba. Öncelikle biraz uzun oldu fakat yardım ederseniz çok sevinirim.
Tetra, lep., cory, vatoz karma olarak baktığım 200 litrelik akvaryumda yavaş yavaş ufak boylu cikletlere geçmeyi düşünüyorum.
 
Dün akvaryumcuya gittiğimde kribensisleri ve ramirezileri gördüm. İkisinden birisini almayı planlıyorum.
Birkaç sorum var öncelikle ramirezilerden başlamak istiyorum.
 
1-) 2 renk ramirezi vardı. Birisi yumurta sarısı renkte(gördüklerimin hepsi dişiydi) ve diğerleri mat gri tonlardaydı(Acaba bunların yavru ve erkek olma ihtimalleri var mı veya bolivian olabilir mi?)
2-) 1 dişi 1 erkek olarak alsam eş tutmaya zorlayabilir miyim bunları yoksa 1e 2d şeklinde alıp eş tutmasını bekleyip, tek dişiyi geri mi iade etmeliyim?
3-) İleride lepistesleri çıkarabilirsem ateş ağız çifti hediye gelecek. Bunlarla bir sorun yaşar mıyım?
4-) Elimde hindistan cevizi mevcut. Her eş tür için ayrı yuva yapmayı planlıyorum. Sizce uygun mudur? ( Ramirezi veya kribensis için 1 hindistan cevizi kabuğu ve gelirse ateşağız için ayrı bir kabuk).
 
Kribensis için ise ;
a-) Kribensislerin cinsiyetlerinin ayrımına baktım fakat net olarak algılayamadım. Açıklayabilecek var mı acaba?
b-) Sanırım tüm kribensislerin karınlarında kırmızılık oluyor, bazılarındaki kırmızılık aşırı fazlaydı eğer karar verirsem fazla kırmızı olanları mı seçmeliyim?
c-) Bunlarıda 1d 1e şeklinde mi almalıyım yoksa 1e 2d şeklinde alıp sonradan 1 dişiyi iade mi etmeliyim?
d-) Amacım yavru almak değil fakat okuduğum kadarıyla erkeğin ayrılması gerektiği yazılmış, yumurta alırsam eğer, erkeği ayırmasam karma akvaryumda bir sorun yaşar mıyım?
 
Aklıma gelmişken her iki tür içinde bir soru daha, tabanda bol miktarda bronz cory var(-+ 20) acaba birlikte beslenmeleri sorun olur mu?
 
Bu da akvaryum hakkında fikir olması açısından şuanda çektiğim 2 resim.
Bitkileri arttırmayı düşünmüyorum.
 
cnk522012-02-08 13:05:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmirkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 662
EmirkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 04:23
1-) Ben olsam mat, gri olanlardan almazdım. İlk bolivian ramımı alırken siyah-gri renklerin hakim olduğu bir balık gözüme ilişmişti, diğerlerinden çok farklı gelmişti bana ama akvaryumcum onu özellikle vermemişti, bir sonraki gidişimde balık akvaryumda yoktu. Benzer şekilde, şu an elimde bulunan erkek bolivian ram, eşi öldüğünden beri eski canlı renklerini yansıtmıyor, keyfi yerinde değil.

4-) Hindistan cevizi kabuğunu severler diye düşünüyorum, hatta benim keyholelerim, kocaman mangrowlar dururken sadece hindistan cevizinin üzerine yumurta diziyor.

-Bende 10 adet cory var, forumda cüce amerikanların yumurtalarını koruma esnasında corylerden çok rahatsız olduklarını okumuştum ama ben keyholelerde böyle bir şey gözlemlemedim. Corylerin, keyhole yumurtalarına zarar verdiklerini sanmıyorum, hiç öyle bir girişimlerine rastlamadım (gerçi keyhole cüce amerikanlardan sayılmıyor).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 11:59
Teşekkür ederim Emir Bey. An itibariyle 1d1e kribensis almış bulunuyorum. 1 tane de dişi ramirazi planlıyorum. O sarı rengi çok güzeldi. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir