Ramirezi (cinsiyet, Bakım, Hastalık,alıştırma)


erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2015 22:33
İyi akşamlar herkese, uzun zamandır aradığım çok heveslendiğim çok istediğim cüce grubundan bir türü yaşadığım çevrede bulamayınca kurduğum hayalleri değiştirerek bitki ve görsel ağırlıklı bir akvaryum oluşturdum. Tek tür platinium lepisteslerim (gerçekten güzel bir tür ve cüceler kadar değerli), iki adet makrakanta, 2 adet sae, 2 adet cüce vatoz, 10 yetişkin ve sayılamayacak kadar yavru kiraz karides, 6 adet comando cory canlılarına sahiptim. Derken dün Düzce'ye yolum düştü orda bir petshop vardı bu civarda ilk ve aynı zamanda hayatımda ilk discusu orada görünce her gittiğimde uğrar oldum belki cücede getirir diye. Adama cüce ciklet apisto kakadu falan her seferinde sordum o ne der gibi yok abi diyordu. Dün gittim beni görünce gülümsedi bulabildinmi abi aradığını dedi yok dedim. Sen balığın adını biliyorsan bir söyle birine soracam dedi. Bir sürü türü var hangisini desem derken ağzımdan ramirezi dedim abi gel gel ondan var dedi gittim bir baktım minicik 4 tane ramirezi ve 3 tanede biraz daha erişkin. Aksilik ya üzerimde pek para yoktu 30 liraya bir erişkin bir yavru aldım. Hepisini tek tek inceledim belki yarım saat izledim hepsi çok kötü durumdaydı. Gold da beyaz benek vardı hatta bir tane alt yüzgecinde, yavrularında kuyrukları tırtıklıydı. İçlerinden en düzgün görünen ikisini seçtim hayırlısı dedim aldım. İnanın bugün işyerinde gözüm saatten ayrılmadı acaba ne olmuşlardır diye. Dün akşam gelip bir saate yakın alıştırma sürecinden sonra saldım akvaryuma. Gold çok hareketli hiç utangaçlık etmedi. German blue olan ise saklanmadı etmedi ama pek bir keyifsizdi lotusun yapraklarının içinden-üzerinden pek ayrılmadı. Şimdi geldim odanın ışıklarını yaktım biraz geçince akvaryumun ışıklarınıda yaktım ve biraz onları izledim, dondurulmuş artemia verdim biraz. Yem verene kadar gold ortalıkta tırış tırış geziyordu ama g.b.r pek bi keyifsizdi yine su yüzünde takılıyordu arada lepisteslerle yüzüyordu. Yem atınca ikiside yem yedi. G.b.r halen lotusun yapraklarının üzerinde kalan yemleri yiyor ufak ufak geziniyor. Size bir kaç resimlerini paylaşmak ve sizden akıl hocalığı etmenizi istiyorum. Öncelikle cinsiyetleri önemli.

Erişkin olan 3.5 - 4 cm, diğeri 2cm. Küçük olanın alt yüzgeçlerinin çevresinde biraz pembelik var sanırım dişi. Diğerinde böyle bir şey göremedim. Küçük ve keyifsiz olan dün sanki daha griydi bugün balıkta sarı tonlar farkettim. Suyun üstlerine yakın durması iç parazit diye düşündürdü ama yem atınca aşşağılara inip yem peşine dolanması ve yarım saattir halen yem araması biraz olsun sevindirdi. Diğerinin zaten keyfi yerinde görünüyor üzerindeki beyaz benek halen duruyor ama çok dikkatli inceledim ve artış gözlemlemedim aksine balık daha bir hareketli. Bu süreçte dikkat etmem gereken veya yapmam gereken varsa direk söyleyiniz, yaparım.

Rotifish dondurulmuş artemia, ve sera florana bitkisel yem var elimde. Ben bu balıkları buldum okadar sevindim ki şimdi her isteklerini eksiksiz yapmak istiyorum yemlere takviye olarak ne yapmalıyım?

Gelelim esas konuya akvaryumum 85 litre, içinde bol saklanma yerleri mevcut bitkiler olsun mangrove kökü olsun (iki makrakantayı bir ay görmediğimi biliyorum), ramirezi akvaryumuna çevirebilirim ve aklımdan geçenleri söyleyeyim. Makrakantaların uygun olmadığını düşünüyorum ama onlardan vazgeçmekte istemiyorum, cory ve cüce vatozları çıkarsam sadece iki makrakanta kalsa ( zeminde takılırlar ), saeleride artık yeterince büyüdükleri ve fazlasıyla hareketli oldukları için çıkarabilirim ( böyle bir balık yok birbirlerini parçalıkcaklar en son bir o tarafa bir bu tarafa durmuyorlar). Lepisteslerin bir zararı yok gibi ama onlarıda nanoya geçirip tetra çetelerinden bir iki tür ekleyebilirim. Ne yapalım nasıl yapalım?


Boyut farkı tam belli oluyormu bilemedim,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0482[1].jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0491[1].jpg[/IMG]

Pembeliği gören? Telefondan böyle oluyor ama karnının altında alt yüzgeçlerinin çok az etrafına doğru bir pembelik var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0488[1].jpg[/IMG]

Diyelim Gold erkek, g.b dişi, ve ikisinin boylarıda farklı. Bunların çift tutma ihtimali varmıdır?

Akvaryumdaki diğer balıkları çıkarsam 4 adet daha ramirezi eklesem sorun olurmu? Eş durumlarına göre ilerisine sonra bakmak koşuluyla tabi.

Akvaryumun genel hali de bu şekilde,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0460[1].jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0447[1].jpg[/IMG]

Bitkiler fazlamı çıkarayımmı, kalsınmı yada bir şey ekleyeyimmi başka?

Kökün arka tarafında oyukları mevcut makrakantalar oraya hakimdi köke girdilermi bulamıyordun sudan çıkarırsan anca atlıyolardı akvaryuma. Hindistan cevizinden yuvalar yada kök dal vs bişeler ekleyeyimmi? Kuru yaprak var elimde bolca (kurumuş çınar yaprağı, bir ay önce bolca toplamıştım) onlardan ekleyeyimmi gerçi boşluk yok pek ama bazı bitkileri çıkarıp yaprak koyabilirim yada yaprakları biraz ufaltıp sağa sola bırakabilirim?

Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinir hepinize hayırlı akşamlar dilerim.

Bu arada şebeke suyunun değerlerini de aldım fen işlerinde çalışan bir arkadaşımdan ph 7.4 iletkenlik 125, akvaryumum da bulunan magrow kökü henüz üç aylık ve suyu 3 günde demli bir çay rengine çeviriyor. Ramirezilerden önce melek baktım iki ay kadar çok keyifli oldukları hareketlerinden belliydi umarım ramirezileride bu şekilde iyileştirebilirim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0491.jpg[/IMG]

Ve beklenen an karidesleri yakın takipte olan birileri var. Ufaklık kütüğün içlerine girbildiği için mossların içinden ckmiyor. Onlar gelmeden önce karidesler kütük ve üzerindeki mosslardan ayrılmazlardı. Eminim oralarda bir süru baby karidesler vardır. Ramirezileri sağlıklı ve aktif olmalarini gördüğüme seviniyorum ama bir an önce karidesleri kurtarmam lazım. Diğeri damızlık karideslerimi rahatsız etmeye başlamış.

Beğenenler: [T]154828,M.E.D[/T][T]161328,erden1976[/T][T]38006,olcayaksu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fedorac0reÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 164
fedorac0reÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2015 22:21
Güney amerikan düşünüyorsan makranataları çıkar bence coryler ve cüce vatoz daha uygun, lepistesler kalabilir sıkıntı yaratmazlar, sizin zevkinize kalmış tabi lepistes yerine 6lı veya 8li neon ya da kırmızı burun tetra eklerseniz daha keyifli olur, tabi tetra grubu avcı balıklardır karideslere elveda diyebilirsiniz çıkartmazsanız, birçok yerde ramirezi için çok hassas balıklardır falan deniyor ama korkmanıza gerek yok fazla düşük ph tan ziyade stabil ph ve düşük iletkenlik önemli.. osmos su kullanma şansınız varsa osmos arıtma su kullanın daha etkili olur..

yem olarak protein ağırlıklı yem kullanın, tetra discus mesela.. onun haricinde dondurulmuş yem tavsiye ederim, özellikle kan kurdu çok etkili..
yem çeşidini ne kadar bol tutarsanız o kadar iyi örnek olaraktan;

Tetra Cichlid Algae Mini Granules
Sera Discus Granulat
Sera Vipagran
Tetra Pro Vegetable
Tropical SuperTabin A
Nutris Bloodworms

arada bir de çay demi eklemeni tavsiye ederim, forumda kullanımıyla ilgili bilgi var.. zaten tankın güzel bitkili dekoruna kendin karar ver hindistan cevizi kabuğu, çınar yaprağı eklenebilir tankın durumuna göre..

Teşekkür Edenler: [T]179361,erdemoguz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2016 01:29
[QUOTE=fedorac0re]Güney amerikan düşünüyorsan makranataları çıkar bence coryler ve cüce vatoz daha uygun, lepistesler kalabilir sıkıntı yaratmazlar, sizin zevkinize kalmış tabi lepistes yerine 6lı veya 8li neon ya da kırmızı burun tetra eklerseniz daha keyifli olur, tabi tetra grubu avcı balıklardır karideslere elveda diyebilirsiniz çıkartmazsanız, birçok yerde ramirezi için çok hassas balıklardır falan deniyor ama korkmanıza gerek yok fazla düşük ph tan ziyade stabil ph ve düşük iletkenlik önemli.. osmos su kullanma şansınız varsa osmos arıtma su kullanın daha etkili olur..

yem olarak protein ağırlıklı yem kullanın, tetra discus mesela.. onun haricinde dondurulmuş yem tavsiye ederim, özellikle kan kurdu çok etkili..
yem çeşidini ne kadar bol tutarsanız o kadar iyi örnek olaraktan;

Tetra Cichlid Algae Mini Granules
Sera Discus Granulat
Sera Vipagran
Tetra Pro Vegetable
Tropical SuperTabin A
Nutris Bloodworms

arada bir de çay demi eklemeni tavsiye ederim, forumda kullanımıyla ilgili bilgi var.. zaten tankın güzel bitkili dekoruna kendin karar ver hindistan cevizi kabuğu, çınar yaprağı eklenebilir tankın durumuna göre..
[/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Özellikle yem konusunda. Biraz çeşitliliği arttırmayı düşünüyordum bir tane yüksek ihtimal kankurdu dondurulmuş yem ve küp tubifex, birde tetra granül ekleyeceğim.

Soldaki java fern ve moss sarılı kayayı çıkarıp hindistan cevizi kabuğuna sarıcam onları kabuğuda soldaki kayanın yerine ekleyeceğim. Makrakantalar, saeler, coryler ve vatozlar yarın zaten çıkıyorlar lepisteslerinde 2e 4 d bu tankta durucak gerisini nanoya aktarıcam. Karidesleri çıkardım zaten sadece bitkilerin arasından alamadığım iki damızlık kaldı onlarıda yukarılarda yakalarsam alırım alamazsam ramirezilerle biraz uğraşıcak. Bir gold dişisi bulursam düzcede ekleyeceğim. German blue dört tane daha vardı onlarıda alıcam. 6 ramirezi 6 lepistes ve 6 siyah neon kalıcak burda sadece. Ama neonlarda biraz kararsızım. Ramirezilerin utangaçlıklarını atmaları için iyi olduğu belirtiliyor ama yavrularını avladıklarıda söyleniyor. Lepisteslerimde safkan platinium kıyamıyorum bbirine vermeye :) O yüzden ikilemde kaldım. Osmos cihazı yada suyu yok, şebeke suyumuz gayet iyidir aslında ben mesela istanbul ankarada hayatta çeşme suyu içemem ama ilçemizin suyu harikadır karadeniz bölgesinde şebeke suları hep kaynak suyudur genelde. Değerlerini yukarıda yazmıştım iletkenlik düşükmü sizce? Haftada bir 10 luk damacana su ile değişim yapıyorum ph 7.2, haftada bir de 10 litre dinlenmiş şebeke suyu ile deişim yapıyorum. Dış filtre içinde de, siyah mavi sarı renklerde 3 adet sünger, elyaf ve seramik halka var. Ph testi hiç yapmadım ama resimlerde suyun sarımtrak çıktığına bakmayın aslında su koyu demli bir çaydan farksız ışıklar kapalı iken gündüz oldukça kırmızı duruyor su. Mangrove kütüğünü bir buçuk ay önce ekledim daha önce hiç kullanılmadı ve suya baya salınım yapıyor. Şuan gayet keyifli aktif ve mutlu görünüyorlar. 6 adet ramirezi fazla gelmez umarım yada eş durumuna göre bir yada iki çift bırakırım. Şimdilik durum bu, gelişmeleri elimden geldiğince ekliyeceğim belki benim gibi acemi cüce meraklılarıda fikir edinmiş olur.[EDIT]erdemoguz,2016-01-01 01:55:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurcanBeyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 229
GurcanBeyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2016 16:10
Bende de şu an bir çift Almanya üretimi German Blue Ramirezi var(Şu an iki defa yumurtladılar),yem seçmiyorlar,Tetra'nın pul,granül yemlerini hızla tükettiler.Haftada iki kere dondurulmuş kan kurdu veriyorum.Malesef akvaryumumdaki Cory'leri gena hırpaladılar,hepsinin karakterleri farklı oluyor.Mesela daha önce beslediğim Kolombiya ithalatı Ramirezi çok atak ve iyi bir avcıydı,3 Ruby Tetra ve 1 Amano karides öldürdü,Dicrossus'ları rahat bırakmıyodu.Çek üretimi olanlar çok sakindi.
Akvaryumuma ağırlıklı olarak içme suyu ekliyorum.Bende Tetra Discus öneriliyormuş onuda denemek lazım aslında.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2016 16:50
[QUOTE=GurcanBey]Bende de şu an bir çift Almanya üretimi German Blue Ramirezi var(Şu an iki defa yumurtladılar),yem seçmiyorlar,Tetra'nın pul,granül yemlerini hızla tükettiler.Haftada iki kere dondurulmuş kan kurdu veriyorum.Malesef akvaryumumdaki Cory'leri gena hırpaladılar,hepsinin karakterleri farklı oluyor.Mesela daha önce beslediğim Kolombiya ithalatı Ramirezi çok atak ve iyi bir avcıydı,3 Ruby Tetra ve 1 Amano karides öldürdü,Dicrossus'ları rahat bırakmıyodu.Çek üretimi olanlar çok sakindi.
Akvaryumuma ağırlıklı olarak içme suyu ekliyorum.Bende Tetra Discus öneriliyormuş onuda denemek lazım aslında.[/QUOTE]

İnanın burda bulduğuma şükür ettiğim için nereden geldiklerini hiç sorgulamadım ve aldiğım yerde çok kotü durumda idi. Küçüğün kuyruğunda deforme var çok küçük toparlıyor geldikleri yerde kıpırdamıyolardı bile kepçeye tık diye girdiler umudum yoktu ama toparladılar. Bu akşam makrakanta, sae ve coryler çıkıyor. Şuan hiç bir sorun görünmüyor ama saeler hiç rahat durmuyor sürekli birbiriyle didişiyorlar. Makrakantalarn kimseyle işi yok çokta seviyorum komando cory çetesine de bayılıyorum ama onlar kumda gezinirken cüceler kuma yanaşmıyor. Bende cory ve makrakantaları nişanlımın akvaryumuna getiricem. Sae leride birine veririm.

Beğenenler: [T]140955,GurcanBey[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2016 14:38
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179361/IMAG0507.jpg[/IMG]

Balığımı aldığımda burnunda bir beyazlık vardı şimdi iyice belirginleşti. Beyaz benek değil sivilce gibi ama içerden. Bu ne olabilir ne gibi bir müdahele de bulunayım.

Teşekkür Edenler: [T]182472,bloodbringer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurBey06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 265
OnurBey06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2016 14:55
Merhaba, üzülerek şu linki incelemenizi tavsiye ederim...

http://www.akvaryum.com/Forum/ramirezi_cichlidlerde_ki_yuvarlak_nesneler_k834004.asp

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]179361,erdemoguz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2016 23:13
[QUOTE=OnurBey06]Merhaba, üzülerek şu linki incelemenizi tavsiye ederim...

http://www.akvaryum.com/Forum/ramirezi_cichlidlerde_ki_yuvarlak_nesneler_k834004.asp[/QUOTE]

Sanırım benim sorunumda aynı arkadaşlar çok uğraşmışlar ancak net bir çözümü yok malesef. Teşekkür ederim ilginize.[EDIT]erdemoguz,2016-01-07 23:19:25[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir