RAMİREZİ GÜNLÜĞÜ


Erkan ÖZÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 66
Erkan ÖZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 18:29
Evet arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda Ramirezi beslemeye karar verdim.Daha fazla bilgilenmemiz için buraya hergün onların davranış şekillerini aktarmaya çalışacağım.yönetici arkadaşlardan ricam bu konuyu kilitlememeleri.
 
115 litre akvaryumum var. ekol 15 dış filtre, hava taşı ve çift çıkışlı hava motorum var.
 
10 gün önce akvaryumuma bitki diktim  çınar(4), gül(5), anobias(1),balansae(1) ve adını bilmediğim iki bitki (5 kök ve 1 kök)daha var.2 adet te mango kökü.suyu 3 gün dinlendirdikten sonra biraz yem attım.  5. gün sonundada 6 adet neon ve 6 adet gökkuşağı balığını deneme amaçlı suya bıraktım. sadece 2 adet gökkuşağı öldü. sanırım onlarda açlıktan öldüler. çünkü attığım hiç bir yemi yemiyorlar.7 gün sonunda iki adet balon ramirezi'yi akvaryuma saldım.
  Salmadan önce poşete 2 damla metlen mavisi(dezenfekten) koydum. ve 5 er dakika ara ile akvaryum suyundan ilave ettim. 20-25 dakika sonra onlarıda saldım. hemen saklandılar.ertesi gün yem olarak biraz pul yem biraz da kaz ciğeri verdim. Pul yemi yemediler ama kaz ciğerini hiç nazlanmadan yemeye başladılar. hala da öyle yapıyorlar. şuan aradan 1 hafta geçti ve balıklarım nazar deymesin çok sağlıklılar. erkek sürekli dişiyi kovalıyor. yani biraz kavgacı. kendilerine mango kökünün arkasında bir yer edindiler. onları aradığımda hep orada buluyorum. biraz ürkek olduklarından bir şeyi fark ettim, ben yemleme yaptıktan sonra neonlar yemlere saldırdığı halde ramireziler hiç yaklaşmıyor. ancak ben kalkıp uzaklaştığımda gelip yiyorlar. herhangi bir sağlık sorunları yok. bazen suyun üst kısımlarına kadar çıkıyorlar ve çok hareketliler. 2 gün içinde tekrar gözlemlerimi yazacağım. Suyun sıcaklığı 26-28 derece arası. sıcağı seviyorlar suyun ph değeride 6,5 unutmadan söyliyim dedim.
 
palyaco2007-09-18 18:29:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erkan ÖZÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 66
Erkan ÖZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2007 12:21

gökkuşağı balıklarımın hepsi öldü. sanırım açlıktan öldüler. çünkü verdiğim hiç bir yemi yemiyorlardı. Ramireziler sağlıklılar. dişi çok sakin ama erkek olan çok saldırgan :) her bulduğu fırsatta dişiyi kovalıyor. kendilerine mango kökünün arkasında mekan edindiler hep orada duruyorlar. erkeğin pırıltılı mavi rengi yavaş yavaş oturmaya başladı. renk şöleni yaşıyorum. en yakın zamanda resimlerini çekip koyacağım. şimdilik kaz ciğeri ile besliyorum 2-3 günde birde 2 öğün yengeç eti yediriyorum. bayılıyorlar :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir