Ramirezi için bir kaç soru?


Vipera26Çevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 39
Vipera26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2010 21:29
Tabiki bir biyolog olarak iyi biliyorum sadece filtre süngerinde bulunmazlar protozoonlar. Yumurtadan çıkan fakat serbest yüzüşe geçmeyen ram yavrularımı anne ve babalarının saldırısına maruz kalınca ( ki 1 değil 2 değil ) üzerinde bulundukları mangrov kökü ile kumsuz ve bitkisiz minik bir akvaryuma taşıyıp orada yüzdürdüm. Karides akvaryumunda kullandığım pipo filtreyide bu ortama koydum. Daha fazla protozoa için java moss ekledim. Protozoonlar olmassa olmaz çünkü bu küçük akvaryumdan karides akvaryumuna taşıdığımda ramirezi yavrularını, içlerinden birkaç tanesinin mosslar arasına saklanarak taşınmadan kaldıklarını 1 ay sonra büyümüş hallerini görünce farkettim. karides akvaryumundaki ram yavruları ile aynı boyda idiler. Nasıl böyle büyüdüler ? Karides akvaryumundaki yavrular mikrokurt ve artemia ile beslenip büyür iken bir köşede suyunun yarısı buharlaşmış sadece java moss mangrov kökü  bulunan küçük yavrulukta büyüyen bu 2 yavru elbette protozoonlar ile beslendi.
Artemia konusuna gelince artemia yavrularını tuzlu suyundan pipet ile çekip 1 litrelik tatlı suda en az 1 saat yüzdürdükten sonra toplayıp verdim yavrulara . Fakat kahretsin elimin ayarı yok işte sanki açlıktan ölüyorlarmış gibi bolca verdim artemia yı sonrada teker teker çatlayıp öldüler. artemia vermeyi kestiğimde sadece 6 tane yavru kalmışdı.
Şu anda 1 tane dişi ramirezi hayatta kaldı büyüdü serpildi diğer dişi ise 1,5 yaşında. Geçenlerde akvaryumcunun birinde İspanyol bir grup genç ile tanıştım. Bir tanesi ramirezi büyütmüş defalarca ve orada bu balığın çok popüler olduğunu söylüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir