Ramirezi kavga mı çiftleşme mi?/video foto eklendi


exheminÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2010
İl: Antalya
Mesaj: 123
exheminÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2010 21:50
Akvaryumcu dişi ve erkek olarak verdim dedi. ben ilk defa besliyorum. ayrıntılarını bilmiyorum. şimdi bunlar gold ram mi? ikiside erkek mi? şimdi dişi diye bildiğim erkek diye bildiğimi gördüğü yerde kovalıyor. kribensislerimde ilk aldıklarımda erkek dişiyi kovalıyordu daha sonra dişi sürekli erkekğin peşinde koşmuştu.  balık davanışlarıyla ilgili net bir bilgi bulamıyorum. aslında çözüm orda gbi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta123Çevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 118
betta123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2010 22:40
Ramirezi baliklarinda benim tavsiyem 10 tane almaniz ve es secmeleri. Videodaki ramiziler gold saniyorum, bu baliklar iri oluyor ve renkleri keskin. 2 tur ramirezi besledim bir gold birde degisik bir tur gold ramireziler daha dayanikli oldugunu dusunuyorum.
Bu ramirezi hakkinda daha fazla bilgi edinmek ve tercube edinmek icin yaz tatilinden sonra besleyecegim. Tebessüm
 
Dogrusu bu baliklari secmemin en buyuk sebebi akvaryum hacmimin cok buyuk olmamasi Dil%20Çikarma. Bunuda burda itiraf etmis oldum. Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2010 12:50
Merhaba,
Videoyu daha yeni izleye bildim. Davranışlar meydan okuma birbirlerini kuyruklarıyla tokatlıyıp sinirlendirirler, yakın zamanda birbirlerinin güçlerini tarttıktan sonra en değerli bölge için savaşacaklarmı yoksa herhangi bir bölgeyi savunacaklarmı ona kararverirler. Değerli bölge yemin suya geldiği bölge yada büyük balıkların gelmediği bölgedir. Yemi değişik yerlerden atmak biraz çözer ama bölgeler seçildikten sonra genede kavga olacak. Dişide gelse olur kavga. Aynı akvaryumcudan 3-5 tane almaktansa ya paraya kıy eş bul ki oda yaş tahmini yapmak zor yaşlı bir çift erken ölür. Diğer çözüm 3-5 ayda bir bir farklı yerlerden almak ve eş tutunca fazlaları çıkarmak eş tutsalar bile tehtit ve stres altında yumurtlamazlar. Bolivian ram biraz daha kolaydır.

Teşekkür Edenler: [T]155808,mabhaz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir