Ramirezi Yumurta Döktü.


emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2008 13:54
[QUOTE=ali.umutlu]Hayırlı olsun.İnşallah istediğiniz gibi olur herşey. [/QUOTE]
 
Teşekkürler. Umarım öyle olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emoricatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1034
emoricatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2008 20:58

Arkadaşlar garip bir olay oldu. Dün, Babanın yumurtaları didiklediğini fark ettim. Yumurtaların %50si mantarlaşmak üzereydi. %25i çoktan mantarlaşmıştı. Baba baktım yumurtaları yiyor. Allah Allah dedim. Dİkkatlice izledim. Sadece mantarlaşanları değil sağlıklı olan yumurtaları da yediğini fark edince kan beynime sıçradı ve hava hortumunu kaptığım gibi yumurtaları bir kavanoza sifonladım. Anne ve Baba hava hortumuna ve parmaklarıma öyle bir hücum ettiler ki o anlar aklımdan silinmeyecek. Bir ara gerçekten parmağım ağrıdı diyebilirim. Neyse kurtarabildiğim yumurta sayısı da oldukça azdı. Kavanoza bir hava taşı bağladım ve yumurtaların devamlı sirkulasyonda kalmalarını sağladım. Sabah ise benim kendi Baba'm ne oldu yumurtalar diyince aklıma geldi. Hava taşını çıkardım ve kavanozu ışığa tuttum. Ne göreyim, o kurtardığım 6-7 yumurtadan yavru Ramireziler çıkmış. Dipte yatıyorlar. Babam atladı tabii hemen. Ölmüşler diye. Hayır dedim hava keseleri çok büyük. Hareket edemiyorlar. Tam bu sözü söylerken 2 yavru beni haklı çıkardı ve yerlerince titrediler. Bunu görünce 10 litrelik bir şişenin 5 litresine kadar akvaryumdan su çektim. İnanır mısınız su sapsarı olmuştu. Kullandığım kütükler sanırım güzel bir ortam yarattı akvaryumda ve Ramireziler yumurta dölmüştü. Neyse şu anda yavrular hala dipteler. Şu saat itibariyle tahminimce 16-17 saatlikler. Sayılarını tam bilmiyorum ama 5ten az 10dan fazla değil gibi görünüyor.

Şimdilik tek endişem ise keseleri kaybolduğunda beslenmede ne yapabileceğim. Çok ufaklar ve Artemia'yı kabul edebileceklerini düşünmüyorum. Yanlarında Anne Baba'da olmadığı için bir çözüm düşünüyorum. Olmadı eski yöntem Yumurta Sarısı'na döneceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustang_27Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 363
mustang_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2008 09:27
Tebrikler. Yumurta sarısı ve süt ama az miktarlarda.Sağlıklı yavrular inşallah kalan yavruları sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir