Rastlayamadığım bir konu: Kılıçkuyruklarda erkeğe dönüşüm olursa


umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2013 08:32
Deney yapmadan asla öğrenemeyiz biz bunu... Fikir yürütmeyle bir yere varılmıyor.

[QUOTE=OguzhanPAR]Eğer sperm vermiyecekse neden erkeğe dönüşsün ki hocam? Ayrıca zamanında benim veliferada dönüştü , ve yeni aldığım dişiylede çiftleşmişlerdi.
Saygılar..
[/QUOTE] Velifera'larda dönüşüm olmaz. Geç ergenliğe girmiştir. Yani siz aldığınızda iri bir yavrudur ve bu sürede dişi gibi görünür. Daha sonra ergenliğe girerek erkek olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2013 09:02
     Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi bu konunun altına ama benim balığım dönüştü ve dişiyle çiftleşti gibi ifadeler kullanan arkadaşlarımız mutlaka olacaktır. Kesinlikle emin olduğum şey yaratılışında dişi olan bir balığın sonradan sperm üretemeyeceğidir. Yaratılışında kendisine verilen yumurta kanallarının sonradan sperm kanallarına dönüşmesi gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Yine de dün akşam üstad olarak kabul ettiğim Bosnalı arkadaşım Elvedin'e bu konuyu sordum. 
      Kendisi bana Avrupa'da insan geni üzerine araştırma yapan iki Enstitüde bu konu üzerine araştırma yapıldığını ve kobay olarak ta akvaryum balıklarının kullanıldığını ama şimdiye kadar dişi doğan bir balıktan yapay yollarla da olsa sperm alınamadığını belirtti. En azından dün kullandığım "gözümle görsem gözüme inanmam" ifadesinin doğru bir ifade olduğunun da kanıtıydı bu benim için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir