Red Eard Slider


tehhÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 386
tehhÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2012 15:59
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AtSjYaUGP18&feature=plcp[/VID] 

Merhabalar Arkadaşlar, 

Bir çoğunuz beni Japon balıklarına olan merakımdan tanırsınız, Japon Balığı zevkim devam ediyor fakat evi taşıdığım için japon balığı akvaryumu mu aileme bıraktım çocukların durumları gayet iyi hatta geçende gittiğimde akvaryuma sığmadıklarını fark ettim. :) 

Bundan bir yıl önce aldığım iki küçük kaplumbağanın inanılmaz büyüme hızları beni yeni evimde bu akvaryumu kurmama neden oldu. Fakat şunu söylemeliyim  ki bakımları gerçekten zor bir kere suyu temiz tutmak oldukça güç çok çabuk kirleniyor. 

Bakımları zor olduğu yetmiyormuş gibi bu iki canavara bir arkadaş aldık adı okyanus; kendisi geldiğinde çok küçüktü ve büyükler tabiri caiz ise okyanusu yemek sanıyorlardı ve kabuğunda 
derin yaralar açtılar eski evde bulunan ufak kaplumbağa akvaryumunda tedavisi gerçekleştirildikten sonra oyun sahasına geri döndü. Şuanda Şakir ve Neco ile gayet başa çıkıyor yemek esnasında kimseye sırasını kaptırmıyor bu ufak ama eğlenceli akvaryumu sizler ile paylaşmak istedim. çok iyi yüzücüler ve büyüdüklerini izlemek harika :) 


3 adet red eard slider kaplumbağ 

Kaplumbağ isimleri: 
Şakir: 1 yaşında ( en büyük olanı  ) 

Neco: 1 yaşında ( Ortanca ) 

Okyanus: 5 aylık 

akvaryum hacimi: 200 lt 

Kullanılan malzemeler Haila Dış Filitre HF 150
mango kökü 
kaplumbağ iskelesi 2 adet 
Yemler: Sera Raffy Royal Buyume Yemi Sera Pond Yemi Sera Raffy doğal yem, haftada 2 defa marul muz üzüm, tavuk parçaları 

Kuru alan ışığı U.V ( fakat çok kullanmıyorum bulundukları yer bir saat süreligine güneş alıyor bu sürede hepsi iskeledeler :) ek olarak hafta sonları bahçede kovanın içinde güneşlenmeye çıkıyorlar :) 

ufaklık fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz 






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir