RED LOTUS


dede4141Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 22
dede4141Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 14:17
Arkadaşlar benim sorunum şu bende red lotus var 1 soğan ve 6 tane yaprağı var aldığımda bir tane yaprak vardı ve büyüklüğü yaprağın baş parmak kalınlığındaydı 2 hafta sonra yaprak sayısı çoğaldı ve yapraklar aşırı büyüdü ama boyunda ne uzaman nede bir değişiklik var yapraklar ise gün geçtikçe büyüyor acaba diyorum herhangi bir besin mi eksik gövde uzamıyor.lütfen yardım edin şimdiden tşkler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2012 16:02
Muharrem bey merhaba,
 
Öncelikle lotusunuzun gayet sağlıklı olduğunu söylemeliyim :) Endişe edecek bir şey yok. Soğanı toprağa gömdükten sonra önce küçük yaprakları açılır, bu yapraklar yüzeyleriyle ışığı emer ve sudan aldıkları minerallerle sentezleyip kendilerine besin oluştururlar. İleriki safhalarda bu yaprakların yenileri çıkar ve gittikçe büyürler, yaklaşık 6 ila 10 adet büyük ve geniş yaprak çıkartırlar. Bu yapraklarla daha fazla ışığı emerler ve uzayıp yüzeye çıkacak olan uzun saplı dar yapraklarının oluşumunda kullanılmak üzere enerjiye dönüştürüler. İlk başlarda ortalama 2 günde bir (ışığın miktarına göre daha da hızlı olabilir) uzun dallı yüzey yapraklarını oluştururlar. Ben bir defasında sabah evden çıktığımda ortada dal yokken, akşam eve geldiğimde yüzeydeki yüzen uzun dallı yaprağı görünce şok olmuştum. Uzun sözün kısası, bir kaç güne kadar uzun dallı yüzey yapraklarınız yükselmeye başlayacak. Biraz sabır lazım :)
 
sevgiler saygılar
 
Eray 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 00:24
  Muharrem Bey lotusun yapraklı ve köklü kısmını soğandan çekip çıkartın.Yani soğan bağlantısını kesin.Soğandan çıkardığınız köklü kısmı dikin.Bir haftaya kalmaz kök sistemini daha da geliştirir ve bundan sonra da boyuna uzamaya başlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir