Renkleri En Güzel Şekilde Görebilmek İçin!


Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 20:48
Mavi taktım artık abdullah belki başka bir sefere başka bir türde soğuk beyaz kullanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dialogÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 286
dialogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 17:20
Bu konuyu uzun uzun araştırdım, akvaryumun kapağında 3 adet yuva var 3 ayrı floresan için, performans/kalite oranını da dikkate alarak
elimde mevcut olan 1 adet Hagen Flora Glo 40W, 120 cm
yanına
1 adet Sylvania Coralstar 36W, 120 cm
1 adet Osram Fluora 30 W, 90 cm
 
aldım.. Akvaryumumda amazon bitkisi var, floresan seçimimde hem mikulalarımı hem de bitkilerimi düşünerek karar vermeye çalıştım..
 
Görsel olarak beni çok tatmin etti.. Öneririm..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur alpÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 414
onur alpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 21:54
Merhabalar,
Benim de akvaryumumda iki adet florasan var. Biri mavi diğeri beyaz(pembeye yakın). Maviyi tek açınca daha derin bir hava katıyor akvaryuma. Beyazı açınca daha sade bir görüntü oluyor ve ikisini de açınca bu iki kombinasyon karışımı bir görüntü ortaya çıkıyor. Akvaryumu ilk aldığımda satıcı bana bunları önermişti. Bu yazı faydalı oldu ben de uygun gördüğüm ışık kombinasyonu ile değiştiririm sonuçta satıcının sattığı iyi kalitede değildir. Yalnız iki şeyi dikkate almak gerektiğini düşünüyorum. İlki, öncesinde arkadaşımızın da dediği gibi ışığın balıkların yaşam ortamlarına uygun onları rahatsız etmeyecek parlaklıkta olması. İkinci olarak da, ben bu durumu çok yaşadım, balıkları ışıkları direk açarak strese sokmamak. Ben şahsen ışıkları direk açınca balıklar ne olduklarını şaşırıp etrafa kaçışıyorlar. O yüzden ışık açacağım zaman önce evin diğer loş ışıklarını, sonra balıklar alıştıktan sonra akvaryumun ışığını açıyorum. Orhan Bey sizin yaptırdığınız sistem çok isabetli olmuş diye düşünüyorum. Çünkü kumandalı ayarı sayesinde akvaryumda balıklara ışığı alıştıra alıştıra açabilirsiniz. Ben de Led ışığın rengi akvaryuma florasan gibi hava katabiliyorsa uzaktan kumanda ayarlı almayı planlıyorum.
Uzun yazı için kusura bakmayın.
Saygılar.
Onur Işıl2012-11-10 21:56:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir