Riccardia Chamedryfolia (mini Pellia, Coral Moss)


SeverinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10380,1[/B]
Kayıt: 15/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 284
SeverinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2018 11:14
Merhaba, tankımda cuba, utricularia, monte carlo ve 7 çeşit moss yabani ot gibi gelişiyor budamaya yetişemiyorum. Fakat mini pellia'larım bir türlü gelişmemekte hatta ölmektedir. Co2 2bps ve EI olarak gübreleme yapıyorum. Işık konusunda da 6x39w 180l tankım var (150 lt net).

Zaten diğer bitki gelişimi ile tankta bir eksik olmadığı gözükmekte. Yabancı forumlarda da pek düzgün bilgi yok, sadece varsayımlar var onlarda şu şekilde;

1. Su sıcaklığı ile alakalı; pellia düşük sıcaklık tercih ediyor 23-24 c gibi.
2. KH oranı 4-5 olması gerekiyor 0 olursa diğer bitkilerin aksine gelişmiyor. (test kitim yok ölçmedim.)
3. Gübre yakıyor. Uzak ihtimalde olsa gübre kullanımı özellikle EI de fazla gübrenin narin olan pellia'yı yaktığı yönünde.
4. High tech sevmediğini belirtmiş bir çok kişi bu bitkinin low tech ile gayet sağlıklı olarak ürettiklerini fakat aynı moss u high tech e koyunca eridiği yazılmış.

Bu türü barındıran ve büyütmeyi başarmış arkadaşların tank özelliklerini alırsam en azından fikrim olur, zira tasarımımda en kritik bitkimdir pellia.

Ayrıca şöyle bir izlenimim var; excel kullanımını tolere edemiyor olabilir bu tür. Excel sonrası saç yosunu nasıl beyazlaşıyorsa aynı şekilde uçları beyazladı. Kullanım reeflowers önerilen ölçüde excel.

Yorumlarınızı, yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir