Riccianın Genel Görünüşü


ooz7Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2007
İl: Konya
Mesaj: 244
ooz7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 21:56
Arkadaşlar merhaba.
Forum üyesi bir arkadaştan riccia aldım.Vaktim az olduğu için kendisiylede uzun uzadıya konuşamadım.Riccia paketini eve getirip açtığımda erimiş plastik gibi tuhaf ve pis bir koku yayıldı.Arasında ölü ve çürümüş olanların böyle koktuğunu düşündüm.Boş bir yoğurt kovasının üstüne büyük bir elek koyup içine ricciaları atıp sudan geçirdim oldukça koyu renk bir su çıktı.İşlemi bir kaç kez yapınca su tamamen duruldu ve koku bitkilerin kendine has kokusuna dönüştü.
Riccialar büyük ihtimalle suyun yüzeyinde duruyormuş çünki farklı renkte ve yapıda bir yaprak daha var aralarında onuda su mercimeğine benzettim.
Benim sormak istediğim bu Riccialar java moss gibi öbek şeklinde mi oluyor?Yoksa su mercimeği gibi tel tel tek tek mi oluyor.Daha önce hiç görmediğim için ricciaların şeklini tam bilemiyorum.
Eğer gerçekten tel tel oluyorlarsa mango kökü taş vb.şeylere sabitlerken mutlaka delikli bir malzemeyi üstüne koymak gerektiği apaçık belli.Ama forumlardada misine ile bağlanabilir gibi şeyler okumuştum.Buda kafamı karıştırdı.Java moss gibi öbek öbek olduğunu düşünmeme sevk etmişti beni.
Ne yapmalıyım.Yardım edermisiniz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 22:07
Riccialar ine tel tel dallı olurlar ve birbirlerine moslar gibi tutunabilirler su üzerinde. Ricciaları en kolay ağ şeklindeki banyo lifleriyle tutturabilirsiniz, bir iki cm uzadıklarında budanmaları gerekir, yoksa tabanda kalan yerler çürüyüp dağılabilirler. Köklere, kaya parçalarına yada fayans parçalarının parlak olmayan yüzeylerine tutturabilirsiniz. Kolay gelsin.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmcn_07Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 210
osmcn_07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 22:10
 özcan abi kokunun nedeni şudur bitki daha önce dipte kullanıldığı için haliyle arasında balık pislikleri oluşmuştur bu pisliklerin çürümesi sonucunda da belli bir koku oluşmuştur eğer bitkileri bir iki kez sudan geçirseydiniz koku kaybolur ve pislikler giderdi.Diğer sorununuza gelince riccialardan kopan parçalar onların yeni tomurcukları yani onlarda büyüyüp birer öbek riccia olucaktır bu konuda sıkıntınız olmasın bu arada riccia genelde su üstü olarak kullanıldığından içine mercimek karışmışGöz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir