Ryukin


Ali KORKMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 56
Ali KORKMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2012 14:29
Mrb Arkadaşlar tavsiyeleriniz üzerine Ryukin beslemeye karar verdim. ama 5-6 tane olsun istiyorummm. bunun için nasıl bir akvaryuma sahip olmam gerek ? Ayrıca ender güzellikte balıklar beslemek istiyorumm bunu tedarik edebileceğim yer tavsiyelerinizi bekliyorumm. Birde japon tankında bitki olmaz diye duymuştumm tokluk hissi olmadığı için bitkiden yiyip sonra ölüyolar demişlerdi arkadaşlar bunun doğruluk payı var mı ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcan183Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2012
İl: Konya
Mesaj: 445
rcan183Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2012 17:03
Sen 50-60 LT AKVARYUM AL. ISITICI AL. İç filtre al (pipo filtre veya hava motoruda olalr.)Küp kaya vb dekoratif şeyler al birde kum al tamam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolanoÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 644
SolanoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 23:58
Öncelikle üstteki yoruma kesinlikle katılmamaktayım ve görüşünede saygı duyarım

Ben eski bir ryukin hastası olarak ki hala tanklarımda eski balıklarımdan bulsam hemen alırım size benim tavsiyelerim öncelikle ilk işiniz safkan ryukinler bulmaktır ne yazıkki piyasada ryukin diye satılan balıkların hiç birinin alakası bile yoktur bayağı eski konularımda da safkan ryukinlerimi görmeniz mümkündür şekil açısından.Akvaryum olarak benim için en önemli nokta hacimdir yani 1 balığa en az 20 Lt hacim olmalıdır cünkü japon balıklarının toplum içerisindeki Fanus Balığı lakabından dolayı bir çok akvarist bunu ilk etapta göremezler tabi buna akvaryumcu yalanlarınıda eklersek bayağı uzar.Gelelim akvaryum kurulumuna benim kendi tecrübelerim ilk etapta ben eledoa-anubias diktim ama sonuc hüsran oldu cünkü eledoa larımı kemirip sadece gövdelerini bırakmalarını görmüş oldum ama anubias bitkilere dokunamıyorlar anca cürümüş yerlerini hafiften tırtırklıyorlar oda zaten 1 -2 haftada bitki kapatıyor yaprağındaki zararı bence 5-6 adet kaya bitkilerin dibine kaldırmamaları için iyi olur ve 1 numara civarında kum yeterli olacağı görüşündeyim.Japon balıkları için bence en önemli şey filtrezasyon buda dış filtrenizin içerisindeki materyaller elyaf -seramik vs  bunlardan çok zeolit ve substrat olmasıdır cünkü japon balıkları cok sık dışkı bıraktıkları için bununda nitrata dönüşmemesi için zeolit ve substratın etkisi gözle görülür.İç filtre ise yüzeysel temizlik için ister kullanın ister kullanmayın ama akıntının fazla olmamasını öneririm ve hava taşı bol hava olması da güzel olur.Isıtıcı japon balıkları soğuk su sever densede bana göre mutlaka olmalı ve 22-23 derecede sabit olmalıdır.

Gelelim birazda ryukinlerin beslenmesine haftada en az 2-3 öğün haşlanmış bezelye ve haftada 1 defa kurutulmuş karides vermenizi öneririm ve elden yemeye bezelyeyle alıştırabilirsiniz buda hastalık yapıyor insanda buda sizi fazlasıyla mutlu eder emin olun.

ve Son söz olarak benim herzaman dediğim gibi -Akvaryumun karşına geçip suda süzülen sizden kaçmayan balık arıyorsanız Japon balıklarında bulabilirsiniz. Saygılar iyi hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir