Şahit Olduklarım Ve Üzüldüklerim


mehmetguldereÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 18
mehmetguldereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2016 08:54
Tanıtımdada bahsetmiştim yogun çalısma temposundan uye olamadıgım ama her fırsatta takip ettiğim ve cok sey ogrendıgım elit bir platform akvaryum.com oncelikle tekrar merhaba diyorum ve tesekkur ediyorum.İşim geregi cok fazla seyahat etme gereğinden hayatım yollarda geciyor, gittiğim her ortamda buldugum ilk fırsatta pet shopları geziyorum. Farkli urunlere fiyatlara satilan canlilarin ortami ve kalitesine bakiyorum. ilk akvaryum macerama nano bitki ile baslamistim ofisten gunduz bey (baba) in istahini gorerek. Sonrasinda buradaki bircok kisi gibi 1000 tane maceraya girdik ciktik su anda evde 2 isyerimde 4 toplamda 6 akvaryumum var ve esini ikna turundayim evde 1 nano izni icin.
Basinizi sisirmeden gozlemime doneyim. Basladigim zamanlarda maltepede oturuyorduk ve simdiki kadar yogun degildik. Surekli akvaryum muhabbeti yapar petshoplardan cikmazdik.bilenler vardir mehmet faysal yildirim abi gokhan vs. ilk bitki getirdigi zaman muze olurdu bisey almasakta dukkandan cikmaz sohbet ederdik lokal misali.saydigim sahisler esnaftir. Fiyatlar o zamanda pahaliydi orasi ayri ama isini severek bilerej yapan usenmeden anlatan insanlarla alisveris yapardik. Simdi esimin isine yakin diye kurtkoyde oturuyoruz ve yogunluktan uzun sure uzak kaldik petshop ortamina. Bu civarda hicbisey bulunnadigi icin zaman boslugumda pendik civarina gidiyorum en azindan yem katki vs. almaya. Kimseyi kastederek yazmiyorum ama durum icler aci gibi gorundu bana. Akvaryum canlilarinin durumu berbat. Musteriler aptal yerine konarak hem canli hem malzeme konusunda 3 kurus icin yanlis yonlendiriliyor.duydugum bazi seylerde dehsete kapildim ve dayanamayip girdim muhhabete. 1 kere kaziklanan hobici aldigi yanlis canli veya malzeme ile husran yasiyor ve hemen soguyor ve uzaklasiyor. Bu uyanik arkadaslar 1 atimlik yasayip uzun vadede kendine zarar veriyor. Bircogu isin dogrusu yeni hobici kadar bile bilmiyor zaten. Petshop isletmek sanstir kisi icin ve doktorluk gibi kutsaldir ve sevmeyen yapmamalidir. Sonucta bizden fazla onlarin canlilari dusunmesi sahip cikmasi gerekir.bi yerdede ekmek kapilaridir. Ama bikac yerde sahit olduklarim beni bile soguttu. Olay tamamen ticari boyuta kaymis yada bana otle geliyor.Eskiden aldigim hazzi alamiyorum, heyecanla giderdim akvaryumculara sohbet icin simdi hemen alip cikmak istiyorum.bence ilgili kurumlarin devletinde ozellikle akvaryum canlisi satan kisileri daha siki denetlemesi gerekiyor. umarim bu cahil ticari zihniyet keyif aldigimiz bu nadir ortamlardan uzaklasir ve hobicilikten gelen esnafligi bilen ve bu isi seven insanlarin elinde yurur. Firma sahis ismi vermiyorum bana yapilan ve millete atilan yalan drtaylarina girmeden genel geciyorun, herkesin ekmek teknesi.bu tip insanlardan bence alisveris yapilmamasi, canlisina bizim kadar heyecanla bakmaya calisan insanlara yonelmek yeterli olur bence. Sabah sabah keyifsiz bir konu actim ama gercekten uzuldum. Herkese mutlu ve keyifli hobiler..

Ozellikle bu sabah gittigim sahis unarim uyedir ve okumustur.kendisine paylasacagimi iletmistim. Akvaryumlarda katliam yapmis telef olmus canlilar.normal ve hakliymis gibi konusma uslubunu geciyorum ama insanin en axindan isine saygisi olmali. Bu sonucta hobi keyif ve mutlu olmak icin harcanan para. O ortam bile uzaklasmasina yeter insanlarin. Ben usenmem uzaga baska yere giderim i da 1 musterinule batmaz ama sorumsuzluk yapip hayvanlarin olumune uzulmesi ve biraz arastirarak daha iyi ortam olusturmasini umarim.

Beğenenler: [T]176581,alpayim16[/T][T]113193,pelerinlikedi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2016 22:43
Yazdıklarınızda haklısınız. Petshop sahiplerinin ahlakı/bilgisi konusunda size katılıyorum. Ama, hangi hobi olursa olsun, hobicinin ilk işi araştırmaktır. Bende Türkçe ingilizce bir çok kitap var, ilk akvaryumu kurmadan önce onları okudum. Artık kitaba da gerek yok, internette Türkçe İngilizce çok güzel kaynaklar da var. Doğru bilgiyi bulmak için bu forumda biraz zaman geçirmek yeterli. Araştırmak foruma girip soru sorarak olmaz. Önce okumak lazım. Anlamadığın yerdi soracaksın. Adam balık beslemeye karar veriyor, giriyor dükkana balık ver akvaryum ver diyor, iki dakika oturup ne istediğine karar verse, istediği şeyi yapmak için hangi malzemeler gerektiğini sorarak değil, okuyarak öğrense hobici olur, bu benzeri petshoplar da iş yapamayıp kapanır ya da onlar da kendilerini geliştirir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetguldereÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 18
mehmetguldereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2016 23:12
Dogru alicida onemli. Sahit oldugun olayda akvaryum eline gecen bi arkadas renge gore balik seciyor. Akvaryumcuda astronot secti 3 tane sonea moly begendi olur mu diye. Dukkan sahibi olur sadece yemlerken yem burakmaz farkli noktalardan uem at dedi. Alanda sorunlu olmali. Satanda ya bilgisiz ki bu en kotusu yada kandiriyor. Isin vicdani yonune bakan yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir