Sajica mı Rainbow mu ?


KocaKÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2010
İl: Manisa
Mesaj: 422
KocaKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 15:14
Arkadaşlar forumdan bu iki balıkların makalelerini falan okudum.Ancak bu balıklardan aramıza besleyenler varsa hangisini beslemişlerse tecrübelerini paylaşmalarını istiyorum.Elimde 100 litrelik tankımın yanında boşta duran 40 litrelik tankım var.Bu tanka rainbow almayı düşünüyorum rainbow için en az 70 litre demeyin amerikan zebra içinde öyle diyorlardı ancak çoğu kişi 40-50 litrelik akvaryumlarda rahat besliyor.Bende besledim.Bir çift rainbowunda olacağı kanaatindeyim ancak balıkla ilgili pek bilgim yok tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Eğer akvaryumcuda da beğenirsem sajica veya rainbow dan 100 litrelik tankıma da almayı düşünüyorum.100 litrede astronot olmaz diyeceksiniz ama çoğu kişininde beslediğini görünce ve uzun zamandır içimde kalan astronot sevgisinden dolayı 100 litrelik tankıma yavru iki adet astronot almıştım.Eğer sajica veya rainbow un yanına canlı doğuranlardan veya tetra konulabiliyormuş sajica veya rainbow sorunsuz balık ise agresif değil ise alabilirim.Manisa da canlı bitki yok onun yerine az miktar da canlı gibi duran yapay bitkiler var onlardan kullansam olur mu ?Çok soru sordum kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 15:51
Hayırlısı olsun diyelim. Tankınızın sıkıntılı bir hacmi olmasına karşın ümitsiz hacim sınırında olabilir. Sorularınız çok değil aksine bence merak ettiklerinizi önce öğrenip sonra işe girişmeniz daha faydalı olacaktır.
1-) "40lt de olmaz" yorumunu kabul etmediğinize göre balıkalrınız ve besleyen(siz) 0-1 yenik başlıyorsunuz. Aksine ben beslenir diyorum. Ama nasıl?
2-) Ama nasıl? - 1 Rainbow yada 1 Sajika beslenir.
3-) Ancak yanına bu şekilde iri boy 4-5 adet tetra alabilirsiniz.
4-) Unutmayın rainbow tam damızlık bir erkek 17cm e kadar çıkabiliyor. (Elimde bir çiftim vardı 2,5 yaşında erkek için geçerli), Sajika için ise en büyük gördüğüm 13-14 civarı olmuştu. Oldukçada heybetli ve yüksek vücutlu bir orta amerika cichlidi olmuştu.
5-) Ancak senin besleyeceğin hacimde asla demeyeceğim ama çok az ihtimal 15 cm i bulaacaktır.
6-) Bu canlılar her ne kadar uyumlu türler de olsa şöyle örneklendirmem gerekirse, ben 18-20 cm GreenTerör ile birlikte aynı tankta besliyordum. Yüzgeçlerde hiç yırtık görmedim. Makav, Astronot, Vieja, Ateş kafa gibi türlerin yanında uygun hacimli tanklarda besleyenleri de gördüm. Aynı durum Sajika içinde geçerli.
7-) Sajikanın fazla uğraşmadığını biliyorum ama bitki olayına girmek istiyorsan, rainbowu unut derim. Su mercimeklerini yarım lokmada aperatif, sazları çucuk kraker niyetine, anubias filizlerini salata yapıp, çiçekleri de tatlı niyetine götürür. Doymak bilmez bir iştahı vardır. Ne verirsen yerler. Kırılmış Fındık ve ceviz yiyişlerini görmen lazımdı. Yarım Bezelye tanelerini bir lokmada çevire çevire yutuyorlar.
Eğer tek yada çift beslemeye karar verdiğin zaman dekorasyon düşünürsen bitki kullanmamanı tavsiye ederim. Belki anubiasları kütüklere tuturabilirsin. Kayalık saklanma alanı ve mangow kökü kullanman faydalı olacaktır. Aşırı dekora kaçmasan da eğer çift bakcaksan dişinin kaçıp saklanacağı alanlar yaratmalısın. Ama bol yüzme alanı da olsun mutlaka. Suyu tam doldur ama üstünü camla kapat. Haftada birkaç kez %15-20 dinlenmiş ısıtılmış(25 C) su değişimi uygula. Biyolojik filtrasyonda dış filtre yada şelale filtre kullan. Artı ek olarak küçük bir iç filtre kullanabilirsin. Yüzeyde akıntı oluştur yeter. Dipteki tortuları çekme kalsın. Dere kumu gibi ince bir kum kullan. Omnivor besleme özen göster hayvansal yeme fazla yüklenme hemen karınları şişer. Sık su değişimi formları bakımından çok etkilidir. Damızlık altı yada yavru balık almaya çalış. İçlerinden kavgada kaybedenleri hızlıca uzaklaştır. Sabah güneşi alan bir yerde konumlandır. Diğer vakitlerde loş bir aydınlatma ile gecey kadar ışık sağla. Geceleri ayışığı gibi 1watt lık bir LED ile çok az mavi ışık verebilirsin, olmasa da olur. Balıkları alırken çok küçük yada çok iri boy seçme, makul olanları ama canlı ve sağlıklıları almaya özen göster.


Son olarak eğer bitkili ve bir çift bakmak ise tavsiyem Rainbow - Sajika yerine mutlaka ki Güney amerika Cichlidi olan sakin mizaçlı bir canlı olan Keyhole olacaktır. Kesinlikle çok daha fazla zevk verecektir. Shadow designer2010-06-21 15:54:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fantastikhobiciÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 83
fantastikhobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2010 17:30
%100 katılıyorum.Keyhole'lerini bitkili akvaryumunda 5 flamingo lepistes,2 platy ve 3 çöpçü ile besleyen arkadaşım var.Hatta lepistes sayısınıı altıyada yükseltmişti.Keyholeler muhteşem balıklar tamda istediğiniz gibi.Hemde çok fazla büyümediklerinden 40 litrede bakabilirsiniz.
 Sajica üreme döneminde çok sinirli oluyor,bitki bırakmaz,canlı doğuran bırakmaz haşat eder.Rainbowu bilmiyorum ama riske atmaya gerek yok.En iyisi sizin içi keyholeler.Birde bitki alamıyorum demiştiniz,5 tl ek kargo ücreti ile sitenin bitki ilanları bölümünden istediğiniz bitkileri bulup alabilirsiniz.
fantastikhobici2010-06-21 17:31:01

http://www.akvaryum.com/forum/70_litre_bitkili_keyhole_k378314.asp
bakın lütfen

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ComputeusÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 265
ComputeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 11:45
Egonuzu tatmin etmek için balıkları ufacık hacimlere sıkıştırmayın. Onlar mal değil birer canlı. Balıkların forumda anlatılanhacim ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız bakmayın. 40LT'de canlı doğuran bakılır. Rainbow ve Sajika resmen hapis olur oraya.

Bu işkence fikrinizden vazgeçin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 13:53
Arkadaşlar defalarca okuyorum 100 litre den aşağıya cichlid akvaryumu kurmaya kalkıyolar arkadaşlar anlam veremiyorum.Bu zamana kadar sesimi çıkarmadım akvaryum hobisinden soğumasınlar diye ama madem yeterli hacimde akvaryum almayı istemiyorsunuz yeriniz yok vs sorunlar canlı doğuran bakın eziyet etmeyin bu hayvanlara lütfen.Bir insan her nekadar öğrenci de olsa 7 yaşında bile bu hobiye başlamış olsa sağda solda para harcıcağına harçlıklarını biriktirir en azından 150 litre çapında bir tank yaptırır istediği balığada bu ölçü sayesinde bakar bu imkansız değildir kimse demogojide yapmasın.40 50 litre aklım almıyor bizmi bu işe aşırı sevdalandık günlük su değişimimiz 50 litreyken arkadaşların bu litrede cichlid bakmaya çalışmaları gerçekten içler acısı bir durum.Şahsım adına rica ediyorum hakkını vererek bakamayacaksanız bu balıklara bakmayın arkadaşlar farklı hobilere yönelin yazık günahır...

+1: [T]212330,Fanti35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

texasgtÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 126
texasgtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 18:45

Çift rowinbov bence en az 80 litrede bakılmalıdır 100 lt dede ancak 1 2 asttranot olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 19:58
100 litreye en fazla 1 astronot olur.Çift rainbow yada sajika için ise en az 60 litrelik tank lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir