Sajica Stres Sorunu


Mehmet ALHANÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 147
Mehmet ALHANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2020 22:49
Merhabalar,
Severek ve beğenerek aldığım 3 erkek 3 dişi 5-7cm sajicaları, içinde zebra çift bulunan akvaryumuma koydum. Zebraların agresif ve kavgacı hareketleri sonunda zebra çifti çok vakit geçmeden akvaryumdaki yavruluğa aldım. Bundan sonra sajicalar rahatladı ve serbest şekilde yüzmeye başladılar. Bu arada akvaryum içinde 1-1,5cm lik 30-40 tane zebra yavrusuda var. Yemlemedim ama yeme geliyorlardı. Baskın erkek baskınlığını korumaya devam ediyordu.
Ertesi gün oldu zebraları yavruluk ile beraber akvaryumda çıkardım ama o zamandan beri nedenini anlamadığım şekilde sajicalar yere çöktüler, karardılar ve hareket dahi etmeden ürkek şekilde duruyorlar. Tamamen stresteler ve bu durum canımı çok sıktı.
Nerede bir sıkıntı var, ne yapmam gerekiyor önerisi olup yardımcı olabilecek biri var mı?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/121801/160420202248011.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aharuniÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2019
İl: Tokat
Mesaj: 5
aharuniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2020 00:54
Çok bilgim olmamakla birlikte Sajica'da kararma sadece strese mi bağlı acaba? Bendeki çift sajica aldığımdan beri kararmış durumda, o muhteşem renklerini hiç göremedim. İç parazit, hareketsizlik ve yem almama durumları ile de karşılaştım ilk başlarda. Şuanda ise 100 kadar yavruları var ve deli gibi yeme saldırıyorlar. Renkleri halen kara :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet ALHANÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 147
Mehmet ALHANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2020 06:07
[QUOTE=aharuni]Çok bilgim olmamakla birlikte Sajica'da kararma sadece strese mi bağlı acaba? Bendeki çift sajica aldığımdan beri kararmış durumda, o muhteşem renklerini hiç göremedim. İç parazit, hareketsizlik ve yem almama durumları ile de karşılaştım ilk başlarda. Şuanda ise 100 kadar yavruları var ve deli gibi yeme saldırıyorlar. Renkleri halen kara :) [/QUOTE]

Maşallah, sizindeki hayvanların şu an yavru baktıklarından dolayı stresle birlikte renklerinin kararmış olması normaldir ve bu sürede agresiflik, çiftin birbirleri ile yada varsa diğer hayvanlar ile kavga etme durumlarıda normaldir. Hastalık durumunu atlatıp balıklar yem yediğine göre ve canlı kanlı şekilde hareketliler, yavrularına bakıyorlar ise sorun yok demektir. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir