Salda Gölü ve Aphanius Splendens


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 13:12
Murat bey çok güzel ve faydalı bir konu olmuş paylaşım için Teşekürler. Bu arada Anlatımınızda harika.... Emin_Paşa2008-10-11 13:30:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumcumuratÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2007
İl: Burdur
Mesaj: 37
akvaryumcumuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 03:18
Beğeni ve övgüleriniz için sonsuz teşekkür ederim. Eksik olmayınız.
 
[QUOTE=rastlantisal]Merhabalar.
Her yazınızda / araştırmanızda olduğu gibi buda oldukça teferruatlı ve muhteşem bir araştırma. Tüm satırları zevkle okudum. Size çokça teşekkür ederim.
Türünü bilmediğiniz balık, ülkemizin çeşitli yerlerinde görünen loachlardan bir tanesi.

Sevgi ve saygılarımla.
[/QUOTE]
 
Ümit Bey eksik olmayın. Loach yani  cobitic olan balığımızın tam türünü tespit edebilmiş değilim. Taksonomik bilgiler çelişmekte, burada takıldım.
 
Saygılarımla...
 
[QUOTE=enginkoc34]Anlatım tarzınız harika.Çok güzel bilgiler verdiniz emeğinize sağlık.Burduricusa azda olsa benziyor.Aphanius familyasında sadece mento diğerlerine benzemiyor sanki.Favorilerime ekledim.Umarım yazının devamıda gelir.
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Engin Bey sağolun. Evet mento gerek renk özellikleri, gerekse cazibesi ile çoğu türden ayrılıyor. Elimde şuan vücut formu daha kaslı olan apadus'a benzeyen Chantrei türü mevcut. Kontrollü olarak çaprazlama denemeleri yapıyorum.  
 
[QUOTE=sergun]Ya arkadaslar kimse degerini bilmiyo şu türkiyenin o balıkların ticaretini yapsa milyonları kaldırır.Hem cografi hem iklim hem konum hem adaları ve 3 yani denizlerle çevrili olması yani milyonlarca güzellik var.Saygılar,[/QUOTE]
 
Serkan Bey öncelikle değerleri ortaya çıkarmak gerekir. Benimkisi sadece amatör bir uğraş, ancak kurum ve kuruluşların bu konuda daha donanımlı olmasını beklemek sanırım yanlış olmaz. Yine bir ticari girişim olacaksa bu resmi kurumların kontrolünde olmalıdır. Yurtdışı forumlarında burduricusları tanıttığımda, bana Salda Gölü ve splendensleri sordular. O zamanlar bölgemize ne kadar hakim olduklarını anladım. Oysa biz burnumuzun dibini göremiyoruz.   
 
 
[QUOTE=eeremre]

Murat bey,

Sizin sayenizde emekliliğimde Burdur'a yerleşmeyi düşünmeye başladım. Birbirinden değerli paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür ederim.
[/QUOTE]
 
Emre Bey buyrun gelin. Allah sevdiği sucul severi, göller bölgesinin ortasına bırakırmış.:)
 
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir