Saldırgan Tetrazonum


PyragasÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 143
PyragasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2022 23:49
Haklısınız aslında dediğiniz gibi şelale filtreli bir sistem yapmıştım ama Tetrazonu yavruluğa alınca o akvaryuma Beta aldım. Şimdi bi saklama kabı düşünüyorum yine. Hava taşı da atıp bir şeyler yapacağım herhalde. Hiç olmazsa yoğurt kabına filan koyup bir şeyler yaparım. Teşekkür ederim. [QUOTE=Aqua Discovery]Ama fanus yerine ya akvaryum da bölüp yada en azından plastik saklama kapları oluyor 20 lt falan lepistes otu elodea gibi bitkiler le destekleyip şelale aparatlı bi iç filtre ile suyu da akvaryum dan doldururusunuz idareten orda bekleyebilir bence [:iyi:][/QUOTE]

Hocam o zaman da kimse almadı ki. Dediğim gibi aylardır uğraşıyorum. Ayrı akvaryuma da aldım yavruluk da aldım. Evimin yakınındaki birkaç hobici yazdı ama onların balıklarıyla da uyumsuz. Amerikan cikleti filan besliyorlar. Estağfurullah lafınızı esirgemeyin zaten alınma gücenme olmaz bende demek istediklerinizi anlayabiliyorum ancak bu balığı geldi geleli hiçbir şekilde bir yere veremiyorum. İlk geldiği zaman da uğraştım Petshoplar almadı. Sonra motor filan alıp küçük akvaryuma aldım. Isıtıcı patladı. Gidip yavruluk alıp akvaryuma koydum. Akvaryumu daralttı şimdi de. Ben de artık çıkartmak zorunda kaldım. 5-6 kere internette ilan verdim. Günahı bunu satan Petshopun boynuna. Ben elimden geleni yaptım. Ancak bu konuda bende suç aramayın. Çünkü ne bu balığı istedim ne de aldım. %100 Petshop suçlu. Söyleyecek insan gibi. Tetrazon satamıyorsa da almasın toptancıdan. İllaki benim gibilerin başına bela etmek zorunda mı. Bu paranın 100 katını verseydim de satmasaydı. Aylardır uğraşıyorum. [QUOTE=kdrackgz]Atay, ben insanlarına karşı dürüst davranırım, lafımı esirgemem insanlar kötülüklerini istediğimi düşünürler fakat olayları olduğu gibi söyleyerek, gerçekçi davranarak iyilik yaptığım kanısındayım.
Kendinde suç aradığını söylemişsin, bence suçlusunda, bu balık sana geldiğinde konu açmıştın, insanlar seni uyarmıştı. O zaman derdine düşse idin şimdiye çözerdin. Ama kötüde olsa tecrübe tecrübedir.
Bir daha böyle bir hataya düşüp, başkalarının nasihatlarını kulak arkası edeceğini düşünmüyorum. İnşallah gelecekte gönlünün istediği gibi büyük bir akvaryum kurar istediğin kadar tetrazon beslersin.

Elden çıkarma konusuna gelirsek, aklı başında bir çok akvaryumcunun kabul edeceğini sanmıyorum, kimden gelirse gelsin dışarıdan gelen balık risktir, bir balık için bununla uğraşmak istemeyebilirler.
Hali hazırda bu balığı besleyen bir hobici bulup vermen daha iyi olur.[/QUOTE]

Ancak dediğiniz gibi tecrübe edinmiş oldum Tetrazon cinsi ile ilgili. Bu balık bana gelmeden önce öyle bir cins olduğunu bile bilmiyordum barblar familyasından. Kesinlikle tek tür olarak beslenmeli. İnşallah nasip olursa ilerde beslemek isterim sürü halinde dekoratif bir tank kurup. Hareketleri, görünüşü çok güzel ve şirin bir balık. Alınır yani. Resif balıklarına çok benziyor özellikle. Tuzlu su balığı deseler inanırdım. [:)]

Keşke diğer balıklara alışabilseydi. Ama hayvanın genetiği öyle kızmamak lazım aslında.

Beğenenler: [T]214205,Aqua Discovery[/T]
+1: [T]214205,Aqua Discovery[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir