Salyangoz kribensis savaşı


samahÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 270
samahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 01:03
100ltlik akvaryumumda iki tane erkek bir tane dişi kribensis var, akvaryumun bir tarafı yoğun bitkili, o yüzden baskın olmayan erkek orada takılıyor.  Üreme sürecinde agresif olan baskın erkek baskın olmayanı korkutmaya başladı, bugün ayırmak istedim ama bitkilerin arasından alamadım. Bugün korkan ve akvaryumun üzerindeki küçücük delikten dışarı fırlayan kribensis halının üzerinde bir süre takılmış. odaya gelmemle kribensisi yerde görmem bir oldu. Diğer küçük akvaryumuma bıraktım ancak yerinden kımıldayamıyor, sadece nefes alıp veriyor.

Ara sıra kontrole geliyordum ve fark ettim ki küçük akvaryumumdaki salyangoz kribensise doğru ilerliyor. kribensisi kepçeyle yukarı aldım ve kepçeyi suyun içinde bıraktım. Bir gün bir pengasusun yüzgeci kepçeye taklmştı ve tülünü çok kçük bi yerden kesmek zorunda kalmıştık. o küçük delikten kribensis çıkıp gene zemine düşmüş. tekrar odaya geldiimde kuyruunun bir kısmı yenmiş, diğer kısmı salyangozun ağzındaydı. Salyangozları derhal toplayıp başka bir kaba koydum. Kribensis kumda yatıyor aynı durumda. Ben bunlarla uğraşırken diğer akvaryumda bir görüntüyle karşılaşıyorum.


Diğer akvaryumumda yer alan beyaz renkli elma salyangozu- ki diğer akvaryumumdaki salyangoz istisnasız her bitkiyi tükettiğinden bitkili akvaryuma koyamıyorum, ama elma salyangozlarım bitkilere ilişmiyor. Kribensis çiftim için hindistan cevizinden mağara yapmıştım ve ilk defa yavru almayı bekliyordum- hala bekliyorum. Bir baktım ki beyaz elma salyangozum hindistan cevizinden mağaranın içinde, yuvayı kaldırmak istemiyorum, içinde dişi krib var devamlı. erkek de salyangozu öyle izliyor bir şey yapamıyor. ince bir dal parçasıyla beyaz salyangozu dürttüm ve oradan çıkardım, hindistan cevizini biraz yerinden oynattım. Umarım strese yol açmadım. Zira babamız çubuğa baya kafa attı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkanserezliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 523
volkanserezliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 13:09
Kribesisler yuva konusuna gelince oldukça ciddiler benim elime bile bir kafa attı erkek :)
Ondan yuvaya herhangi bir canlının girmesi oldukça zor salyangoz olsa bile kabuğundan çıkmasına izin vermiyecektir ondan o kadar takmayın kribensis öyle bir balıkki evimde tadilat bile varken okadar hareketlililik içinde yavru verdi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sancosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1449
sancosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 13:31
Sudan dışarı atlayan kribensisten ne haber? Öldü mü acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samahÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 270
samahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2013 17:56
Maalesef, dışarıda çok uzun süre geçirmiş sanırım.
Kribensis beni de yaklaştırmıyor elimi ısırmaya çalışıyor ama salyangozları nedense izliyor öyle, çok yavaş hareket ettiklerinden olabilir diye düşünüyorum. Öyle bakıyor. şimdi salyangozların giremeyeceği bir yuva yaptım yeni.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir