Salyangozlarım Çiftleşiyormu ?


Burak99Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
Burak99Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 17:35
[QUOTE=Burak99] Yorum yazan ve okuyan herkese çok çok teşekkür ederim.Bitkileri dolu dursun diye önde tutuyorum sonrasında arka kısma alacağım.Bu arada akvaryum ölçülerim yanlış yazmışım :) 140x35x35 h
 
Dün 3 adet elma salyangozu aldım, ceviz büyüklüğündeler bugün 2 tanesi çiftleşmeye (forumdan okuduğum kadarıyla )benzer hareketler yaptılar ama emin olamadım.Resimler aşağıda yorumlarınızı bekliyorum.Bununla beraber birkaç sorum daha olacak.
 
 a) 1 hafta önce 2-3 adet küçük salyangoz yakaladım hemen ezdim ama moos un üstünde sıra sıra kahverengi yumurtaya benzer nesneler var.Ayrıca yine moos un üstünde yeşil ince iplik benzeri kök gibi birşeyler çıktı.
 
 b)Bu arada mayalı sistem akvaryuma sızdı, % 80 su değişimi yaparak balıklarda daha sonra 5 fire vererek kurtardım.Ama tülki kuyruklarımın çoğu sararıp dökülmeye başladı ne yapmam gerekli ?
 
 c) Akvaryum yaklaşık 1.5 ay ay oldu kurulalı çok şükür şimdiye kadar(muhtemelen mayadan oldu) 5 balık kaybettim(muhtemelen geldiklerinde hastaydılar) diğer balıklarda problem yok , neonların 1-2 tanesi başaşağı yüzüyor, sebebi nedir?
 
 Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
 
 
 
 
[/QUOTE]
Cevap verecek kimse yok mu bana

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir