Sarı Ateş Neon Tecrübeleriniz


Alper87Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2020
İl: Bilecik
Mesaj: 22
Alper87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2022 09:59
Herkese merhabalar,

Sarı ateş neon tankı kurulum aşamasındayım. Malumunuz neocaridinalar içinde en nazlı türlerden birisi, belki de en nazlısı. Forumlarda biraz araştırma yaptım fakat neocaridina olduğu için genel geçer bilgiler var. Sadece sarı ateşler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşamadım. Ama kesinlikle sarılar diğer neocaridinalara oranla biraz daha özveri istiyor. Hagen kumda veya aktif toprakta yetiştirip çoğaltan da var, aynı toprakta üretemeyen de. Ben de hagen kumda denemiştim daha önce yüzlerce yavru almıştım sonra yavrulama birden kesilmişti. Daha sonra tekrar denedim aynı kum aynı akvaryumda bu sefer hiç çoğalmadılar. Buralarda illaki uzun süredir sarı ateş besleyen hocalarımız vardır. Onlardan su değerleri, kullandıkları kum, sıcaklık, akvaryum şartları vs konularda bilgilerini rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler. [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227660/101020220951261.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

numan85Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2013
İl: Kirsehir
Mesaj: 363
numan85Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2022 09:51
Öncelikle Şimdiden Hayırlı olsun, aynen dediğiniz gibi neocaridinanın en nazlı türü Sarı Ateşler, 3 defa üretmeyi denedim ancak en sonuncusunda başarılı oldum ilkinde kendilerini dışarıya attılar, ikincisinde hiç üreme olmadı ama üçüncüsünde başarılı oldum tabi öz eleştiri yapınca ortaya çıktı hatalarımın sonucu; öncelikle dışarıya atmalarının sebebi su şartlarını tam olarak ayarlayamama oldu anladığım kadarıyla bu tür iletkenliği 300ppm in üstünde istemiyor ve sıcaklık ta 22 altında olmaması lazım, ama en büyük hatayı herkesin söylediği gibi hepsi tam bantlı olsun diye ısrar etmemle beraber yaşadım, malesef herkesin ağzında tam bantlı olsun söylemi vardı ve bende buna aldandım tabiki dişler tam bantlı ama kimse bana erkeklerin bansız veya kesik bantlı olacağından bahsetmedi böyle olunca da ben hepsini tam bantlı aldım tabiki sonucunda üreme olmadı, meğersem tam bantlı erkek %1-5 arası çıkıyormuş :) o yüzden son aldığım karidesleri özellikle yarısı dişi yarısı erkek olarak aldım ve mutlu son :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alper87Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2020
İl: Bilecik
Mesaj: 22
Alper87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2022 12:37
[QUOTE=numan85]Öncelikle Şimdiden Hayırlı olsun, aynen dediğiniz gibi neocaridinanın en nazlı türü Sarı Ateşler, 3 defa üretmeyi denedim ancak en sonuncusunda başarılı oldum ilkinde kendilerini dışarıya attılar, ikincisinde hiç üreme olmadı ama üçüncüsünde başarılı oldum tabi öz eleştiri yapınca ortaya çıktı hatalarımın sonucu; öncelikle dışarıya atmalarının sebebi su şartlarını tam olarak ayarlayamama oldu anladığım kadarıyla bu tür iletkenliği 300ppm in üstünde istemiyor ve sıcaklık ta 22 altında olmaması lazım, ama en büyük hatayı herkesin söylediği gibi hepsi tam bantlı olsun diye ısrar etmemle beraber yaşadım, malesef herkesin ağzında tam bantlı olsun söylemi vardı ve bende buna aldandım tabiki dişler tam bantlı ama kimse bana erkeklerin bansız veya kesik bantlı olacağından bahsetmedi böyle olunca da ben hepsini tam bantlı aldım tabiki sonucunda üreme olmadı, meğersem tam bantlı erkek %1-5 arası çıkıyormuş :) o yüzden son aldığım karidesleri özellikle yarısı dişi yarısı erkek olarak aldım ve mutlu son :)[/QUOTE]

Ben de 3. denememdeyim bakalım nasıl olacak :) suyu 24 dereceye iletkenliği 200 ppm e sabitledim. Ben de hepsini tam bantlı aldım hemen hemen erkek dişi oranı yarı yarıya. Burda önemli olan erkek dişi oranı sanırım, bantlı olmasının üremede bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

numan85Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2013
İl: Kirsehir
Mesaj: 363
numan85Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2022 16:37
Bantlı erkeklerin erkek olduğundan eminseniz hiç sıkıntı yok [:cool:]

Beğenenler: [T]227660,Alper87[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir