Sarı Prenses Çiftleşme (vakit Ayırın Önemli)


alperen.arÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 22
alperen.arÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2016 16:06
Herkese Merhabalar,
Daha önceki forumlarıma bakarsanız çok uzun süredir özel olarak getirttiğim amrikan kırmızı karınlı piranha beslediğimi bilirsiniz.Balıklarım gayet sağlıklı ve artık kontrolüm dışına çıktıkları parmağıam onlar yüzünden 2.5 ay önce dikiş atıldıgı ve muhabbet kuşumun canlı canlı yenişini izlemek zorunda kaldığım için piranalarımı derhal verdim ve hata diyebilirsiniz fakat ama o sırada yeni bir ciklet akvaryumu kurdum :)) çok keyif verici piranaların karanlık ortamından birden ışığa koşmuş rengarenk bir ortama girmiş gibiyim :D herneyse akvaryumum 320lt olup tabanı altın sarısı beyaz karma deniz kumu ile dalları bol ve sık bir kütük ve mercan taşlar ile dekore ettim içine 3D1E(emin değilim cins ayrımını bu türde yapamıyorum) kafalı yunus ve 3D1E sarı prenses bulunuyor.Şimdi gelelim sorulara yunuslardan emin değilim 2 tanesi 14 15cm 2 tanesi de 10 12cm arası ama sarı prenseslerim tam üreme boyunda akvaryumda yunuslar arasında hep bir çekişme var iki büyük yunus durmadan kavga çindelerdi bu dün başladı ama şuan sakinler burdan akvaryumda bir üreme merasimi olduğunu anladım ve size yazmadan yaklaşık 20 25dk önce sarı prenseslerim çiftleşti merak ettiğim konu forumda bu süreç 20-30dk sürer diyorlardı fakat benimkilerin 3 4dk sürdü(erkek mi sıkıntılı acab [:D] ) dişi bi kenara kaçtı şimdi tekrar çiftleşme gibi bişey yapmıyolar erkek de bu arada çok korumacı oldu birden bire ne yapmam lazım yardım ederseniz bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim bu arada eleştirilerinize tamamen açığım tabiki ama lütfen beni çok aşırı bilinçsiz biriymişim gibi yorumlamayınız daha başka sayfalarımda takip ediyorsanız amerikan piranhalar ile ilgili çok ayrı bir geçmişim vardır ve yumurta döktürmeyi başarmış ama yetersiz ekipmandan dolayı 12 yavruyu yaşatabilmiştim. Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim biraz uzun oldu ama lütfen sıkılmadan okuyunuz [:)))][:)))]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diego27Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 70
diego27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2016 17:48
Sıkıntı yok. 3-4 Dakikalık periyotlarla yarım saat sürebilir. Herhangi bir süre sınırlaması da yok zaten. Belki de çiftleşmeye hazırlanıyorlardır. Dişi ağzına yumurta almadan önce vent kısmında tüpçük çıkarır.

Beğenenler: [T]165512,alperen.ar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumcu234Çevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 341
akvaryumcu234Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2016 17:55
Akvaryum hacmi yeterli.Kendi işlerini kendi hallediyorlar...Bence ilk yavrulayışta yavru kusturma yapma. Cichlidlerin anne bireyleri yavrularını ağzına alarak korur.Ama erkekler gerçekten dişiyi bırakmıyorsa ve yavrular yeterli boyuttaysa ayrı akvaryuma alabilirsin.
Belki benim de yanlışlarım olabilir çünkü hiç malawi beslemedim.

Bu arada nasıl piranalar yedi ya muhabbet kuşunu , kuş suya mı düştü?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir