Sarı Prenses Çıldırdı


BeyHudeÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2018
İl: Bursa
Mesaj: 16
BeyHudeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2022 18:53
Merhabalar. Akvaryumumda iki adet sarı, 6-7 adet mavi prenses bir çift gökkuşağı besliyorum. 15 cm erkek mavi prenses lider konumunda idi. Diğer dişi maviler hiç rahat vermiyor sürekli kovalıyordu. Onu petshopa vererek yerine bir çift henüz damızlık olmamış portakal ciklet aldım. Bir süre sonra sarı erkek prenses akvaryumda liderliği ele aldı. 2 gün evde yoktum, geldiğimde portakal ciklet in erkeği öldürülmüş, dişinin ise kuyruğu yenmişti. Dişi sarı prenses inde yüzgeçleri ve kuyruğu yenmiş. İzleyince bunun sebebi erkek sarı prenses olduğunu farkettim. Şuan akvaryumda terör estiriyor. Bütün balıklara saldırıyor.
Bunun bir sebebi varmı. Sarı erkek kendi dişisini bile öldüresiye dövüyor. Bunda nasıl bir çözüm bulabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alper_64Çevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2020
İl: Usak
Mesaj: 313
alper_64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2022 19:17
[QUOTE=BeyHude]Merhabalar. Akvaryumumda iki adet sarı, 6-7 adet mavi prenses bir çift gökkuşağı besliyorum. 15 cm erkek mavi prenses lider konumunda idi. Diğer dişi maviler hiç rahat vermiyor sürekli kovalıyordu. Onu petshopa vererek yerine bir çift henüz damızlık olmamış portakal ciklet aldım. Bir süre sonra sarı erkek prenses akvaryumda liderliği ele aldı. 2 gün evde yoktum, geldiğimde portakal ciklet in erkeği öldürülmüş, dişinin ise kuyruğu yenmişti. Dişi sarı prenses inde yüzgeçleri ve kuyruğu yenmiş. İzleyince bunun sebebi erkek sarı prenses olduğunu farkettim. Şuan akvaryumda terör estiriyor. Bütün balıklara saldırıyor.
Bunun bir sebebi varmı. Sarı erkek kendi dişisini bile öldüresiye dövüyor. Bunda nasıl bir çözüm bulabilirim. [/QUOTE]
Merhaba. Kavgaların sebebi dişi erkek oransızlığı olabilir, tan hacminin yetersiz olması olabilir, tankın iç dizaynında yeteri kadar saklanma alanlarının yaratılmaması olabilir. Tank içi dizaynın sürekli değişmesi olabilir. Tank hakkında biraz bilgi verseniz. Cepheden bir fotoğraf paylaşsanız. Ve canlılarınızın dişi erkek oranı ve büyüklüğü hakkında bilgi verirseniz daha ayrıntılı düşünülebilir.

+1: [T]168305,Yas400[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir