sarı prenses


omer_ahiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6
omer_ahiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2010 23:08
Arkadaşlar bir kaç gün önce altı adet çiklit satın aldım.Bu arada ilk defa çiklit besleyeceğim ve bu tür hakkında bilgi sahibi değilim.2 ad. sarı prenses 2 ad. portakal prenses 2 adette kendi mavimsi yüzgeçleri sarı olan ismini hatırlayamadığım çiklit satın aldım.Büyüklükleri yaklaşık 3 ila 5 cm arası.akvaryumcudan aldığım yemi veriyorum ama yüzgeçleri mavi olan iki ad balığımı kaybettim.Gözlemlerime göre bu iki balığım bu yemi yemediler.Diğerleri maşallah tazmanya canavarı gibiler ama onlarıda kaybetmekten korkuyorum.Bunları ne tür yemle beslemeliyim bana bu konuda gerekirse genel anlamda bilgi verebilir misiniz?Yem olarak şunu yada bunu al şeklinde yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim herkese... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FaithlyÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
FaithlyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 00:08
Akvaryumunuz kaç litre, kurulumda neler yaptınız, Su değerleriniz malawilere uygun mudur vb. sorulara cevap verirseniz daha sağlıklı olur. Şimdi bir problem olmasa bile ilerde problemlerle karşılaşabilirsiniz. İlk malawi tecrubenizi ben tek tür olarak bakmanızı öneririm (Sadece sarı veya sadece portakal gibi). Koloni oluşturacağınızdan 2 tane değilde 10 civari alıp aralarından ayırabilirsiniz 1e 4-5 d gibi (tabi akvaryumunuzun 120Lt+ olduğunu farzediyorum).

Bitkisel ağırlıklı beslemenizi öneririm. Sera Granugreen, NLS cichlid formula, Sera Flora, Tetra pro vegatable vb. yemler kaliteli ve uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir