Sarı prenses kuma sürtünme


quitarisstt54Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2012
İl: Sakarya
Mesaj: 66
quitarisstt54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 22:45
Arkadaşlar balıklarım sarı ve ıce man damızlık boydalar balıkları yeni aldım ama hemen hemen hepsi kuma ve kayalara sürtünüyor birini son anda kurtardım yan tarafı tamamen soyulmuş ayrı bir akvaryuma aldım tankım 120 litre içinde 10 adet balık var suya 3 yemek kaşığı kadar kaya tuzu eritip döktüm ama sorun hala devam ediyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz ? Ayrıca bi akvaryumcu tanıdğıma sordum bana flogyl 500 ml ve bactrim forte die iki ilaç önerdi bunları günde 1 kez suya at dedi 2 3 gün izle dewam ederse ilaçlarada dewam et dedi sizce bu ilaçları kullanmalımıyım bu konular hakkında yardımcı olursanız sevinirim herkese sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KralMuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 388
KralMuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 23:17
Balıklarda dış parazit var sanırım hocam, akvaryumcunun bahsettiği ilaçları geciktirmeden kullanmaya başla, hatta sorun çözülene kadar tüm tankı karantinaya al, sık su değişimi yaparak suyu tazele ve ilaçlara devam et.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdurgunÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 343
mdurgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 23:35
Akvaryumculardan veya temiz olmayan akvaryumlardan alınan balıklarda genelde görülen bir durumdur.Öncelikle su değerlerinize dikkat edin(dip çekimi, su değişimi vb.)Onun dışında eczanelerde satılan Flagly Tableti akvaryum suyundan bir  miktar su alarak karıştırıp akvaryuma dökebilirsiniz(50 litreye 1 tablet)Ama akvaryumdaki bütün balıklarda bu sorun yok ise balıklarınıza bu tedaviyi karantina akvaryumunuzda uygulayın çünkü flagly su değerlerini bozuyor.Balıklarınız yem yemeye devam ediyor ise bir avantajınızda balıklara sarımsaklı karışımlar yedirebilirsiniz.Balıkların sevebileceği şeyleri(örneğin ben frontozalarıma somon-karides-sarmısak-dana yüreği karışımı yapıyorum) karışım yaparak balıklarınıza yedirebilirsiniz.Sarımsak dış parazitte iyi bir doğal tedavi edici olabiliyor.Yalnız bu uygulamaları yaparken su değişimlerinizi sıklaştırın,koyacağınız suyun dinlenmiş olması ve akvaryum ısısına yakın derecelerde olmasına dikkat edin.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

quitarisstt54Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2012
İl: Sakarya
Mesaj: 66
quitarisstt54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 23:37
Teşekkür ederim önerilerin için dostum ama su daha çok yeni bir haftalık su akvaryumu yeni kurdum ve 1 haftadır suyu dinlendiriyorum ve motorda çalışıyor dün aksam attım balıkları inşallah sorun dewam etmez :S

[QUOTE=Musstee]Akvaryumculardan veya temiz olmayan akvaryumlardan alınan balıklarda genelde görülen bir durumdur.Öncelikle su değerlerinize dikkat edin(dip çekimi, su değişimi vb.)Onun dışında eczanelerde satılan Flagly Tableti akvaryum suyundan bir  miktar su alarak karıştırıp akvaryuma dökebilirsiniz(50 litreye 1 tablet)Ama akvaryumdaki bütün balıklarda bu sorun yok ise balıklarınıza bu tedaviyi karantina akvaryumunuzda uygulayın çünkü flagly su değerlerini bozuyor.Balıklarınız yem yemeye devam ediyor ise bir avantajınızda balıklara sarımsaklı karışımlar yedirebilirsiniz.Balıkların sevebileceği şeyleri(örneğin ben frontozalarıma somon-karides-sarmısak-dana yüreği karışımı yapıyorum) karışım yaparak balıklarınıza yedirebilirsiniz.Sarımsak dış parazitte iyi bir doğal tedavi edici olabiliyor.Yalnız bu uygulamaları yaparken su değişimlerinizi sıklaştırın,koyacağınız suyun dinlenmiş olması ve akvaryum ısısına yakın derecelerde olmasına dikkat edin.Saygılar..[/QUOTE]
 
 
benim balıklarımın hastalığı dış parazitmi iç parazitmi üstad balıklar bi kuma bi taşa sürtünüp duruyorlar hemen hemen hepsinde var bazıları çok sık yapıyor bazıları seyrek? ayrca ilginiz için teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhansaracÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 413
emirhansaracÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 01:26
     
     Iyi gunler
 
Sanıyorumki yeni alınan balıkları akvaryuma alıştırmadan ve geldikleri suyla birlikte koydunuz. Parazit çatısması gercekleşme durumu söz konusu gibi duruyor. Balıklarınızı duzgun bir tedavi gerceklestiremezseniz uzulerek soyluyorumki balıklarınızı kaybedeceksiniz. Balıklarınızda %90 dış parazit var. Marka belirtmek yanlıs oldugunu dusunuyorum fakat akvaryumlarda rahatlıkla bulabileceginiz dış parazit gidericileri var. Akvaryumunuzun karbon filtresini kapatıp , hava motoru aracılıgı ile hava veriniz. Kaya parcaları varsa akvaryumdan cıkarınız. mumkunse zemin kumunuda kaldırınız. su sıcaklıgını 28 dereceye getirip suya 2 3 corba kasıgı kadar kaya tuzu (tursu tuzu) ekleyınız. Ilacın prospektusundekı kadar damlayı akvaryuma ekleyıp bekleyınız. Yemleme yapmayınız. 2. Gun yemleme yapınız ve akvaryum suyunuzun %30 unu değiştiriniz. Tekrardan ilaçlama yapıp bekleyiniz. 3. gun yine aynı şekilde %50 su değişimi yapınız . Fakat yeni suyu eklerken dikkat etmeniz gerekmekte. Her 15 20 dk da 15 20 litere su eklenmesi suyun sıcaklıgının ani sekilde değişmesini onleyecektir. Son 4. gun ise yemi eger pul kullanıyorsanız direk akvaryuma atıp sıvı vitaminle balıklarınızı desteklemek eger granul yem kullanıyorsanız granul yemi sıvı vitamin içerisinde 2 3 dk bekleterek yemleme yapınız. Dekoru tekrar kullanmak istiyosanız mutlaka ama mutlaka kaynar suda kaynatınız ve oyle kullanınız. Umarım yardımcı olabilmşimdir.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

quitarisstt54Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2012
İl: Sakarya
Mesaj: 66
quitarisstt54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 01:43

Yardımlarınız için teşekkürler emirhan bey bunları deneyeceğim inşallah çözüm olur..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir