Sarı Prenses ve Mücevher Uyumu


SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 03:13
Akvaryum hacmim 245 litre kullanımım kapak payı neticesinde 210 litre, Debisi yükseltilmiş 2 tane tecratech Ex700 kullanıyorum. Fotoğrafı cep telefonuyla çektim malesef geçen yaz fotğraf makinemi Çanakkale/Güzelyalıda su altı fotoğraf makinesi olarak kullanmayı denediğim için heba ettim. Renk ve kirlilik vermiycek plastik saksıları ters çevirerek ve delik açarak kullanıyorum. Sarı prenseslerle ilgili hiçbir sorunum yok. Mavi prensesleri yeni ekledim sarı prenseslerin 3/1 boyutundalar fakat yinede agrasifliklerinden ödün vermiyorlar. Balık değiştirmek hiç istemediğim birşey hacmim filitrem yeterli fakat sarı prenseslerimi olumsuz etkileyebilir gibi gözüküyor. Bu konudaki açıklamalı görüşlerinizi bana yazmanızı rica ediyorum.
 


Sarı prenseslerimle ilgili hiçbir sorunum yok dezenli yavru alıyorum. Mavi prensesler üreticilerde diyetine uygun beslenmediği için gelişimleri sırasında tahminimce agrasiflikleri eskiye göre baya bi artmış. Beslenmelerindeki yanlışlık üst bantlarının tutarsızlığına yol açmış. Sarı prenseslerim E 8cm D 6-7 cm Mavi prenselerim E 5 D 3.5-4 cm. Mavilerle uyum yakalayabilirsem yemleme ve düzgün su değerleriyle bant sorununu çözmeyi planlıyorum. S.p lerime zarar vermeyeceğine karar verirsem değiştirmemeyi düşünüyorum. Görüşlerinizi yazmanızı rica ediyorum. SinanCan2012-01-11 12:51:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LeaderosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 962
LeaderosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 08:30
Eğer bahsettiğiniz bir bant bozukluğu ise bunu yemlemeyle çözemezsiniz. Balıklarınıza daha çok saklanacakları yerler yaparsanız hem sarılar hem de mavi dişileri daha rahat edecektir. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2012 12:56
M.Prensesleri mücevherlerle değiştim. Biraz boyları ufak 3-4 cm akvaryum içersinde sp lerin 2,5-3 cm kendi yavrularına zarar vermemesine güvenerek akvaryumuma ekledim. Mavi prensesler 4-5 cm olmasına rağmen kendi üretimim olan yavruları dün gece akvaryumda fırdöndürdüler. Bende 65 cm yavruluğumda yeterli gelişimi sağlayamadığımdan dolayı ana tankıma belirli boydan sonra salmak zorundayım. Sonuçta mp ler kendilerinden ufak balıklara karşı çok sertler bende değişime gitmek zorunda kaldım. Tam tahmin ettiğim çıktı bizimkisi bile bile lades oldu.

Mücevherlerim 3-4 cm olmasına rağmen çok iyi uyum sağladı şu an hiçbir sıkıntım yok . Tabiki bu anaçlarımın geldiği günden beri tek tür halinde beslenip verimlerine göre 1E 3D şeklinde ayrılmaları, iyi beslenmeleri, haftalık dip çekimi ile dinlenmiş su takviyesi, zeolit kullanımı vede iyotsuz tuzla akvaryum malzmelerinin dezenfekte edilmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Tüm akvarist arkadaşlarıma sağlıklı, mutlu ve huzurlu akvaryumlar diliyorum. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir