Sarı Prenses Yavru Bolluğu Sorunu =)


LamarcusÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2010
Mesaj: 122
LamarcusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2011 13:59
 Başlıkta öyle yazdıgıma bakmayın cok mutluyum :) Bugun Sarı Prensesım agzındakı yavruları serbest bıraktı fıldır fıldır dolanıyorlar :) Bu yavrulayan balıgım agzına ılk yumurta aldıgı günden 5 gün sonra diger balıgım aldı yumurta. o da aldıktan 7 gün sonra bir digeri daha aldı.. Sımdı 4-5 gun ıcınde dıger sarı prensesde yavruları cıkartmak zorunda kalıcak ve sadece 2 akvaryumum var. Ana tankı bölmeye calıstım fakat cok buyuk oldugu ıcın beceremedım. dıger akvaryumda bölmek ıcın fazla ufak. Dıger balıgımıda kusturmak ıstemıyorum tamamen dogal yontemlerle bıraksın diyorum.. Yaratıcı arkadaşlardan fikir almak isterim. ( yeni bir akvaryum alın demeyin orasını dusundum :) ) Sımdı bu dıger balıgımı yavrulu akvaryuma koysam bu balıkları yer mi ya da kendı balıklarını cıkarttıktan sonra yer mi diger balıkları ? Ya da o akvaryuma koy yavruları bıraktıntan sonra saglıklı bir şekilde büyür mü ne diyorsunuz arkadaslar sımdıden yardımınız ıcın cok tesekkur ederım. Saygılar Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sivasli_58Çevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 155
sivasli_58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2011 14:26
Eğer ilk aldığın yavrular yeni doğacak yavrulara zarar vermesse onları yavruluğa al sonra anne balığı o küçük akvaryuma al sonra kendisi atınca yavruları anneyi ana tanka al.Sonra o yavruluktaki yavruları serbest bırak.Tabi bu ilk aldığın yavrular doğacak olanlara zarar vermesse en uygunu böyle olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ayhanbgÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 80
ayhanbgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2011 22:41
Şu durumda en mantıklısı  sonradan yavru alan balığı  20 günlükken falan kusturmak   zaten yavrular tamamen canlanmış ve  yumurta keseleri erimiş olur ben olsam  bu şekilde yapardım  diyer yavrular da  bi zarar veremezler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir