Sarı Prensesimin İkinci Annelik Girişimi


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 13:32

Herkese selamlar, 5 cm boyundaki sarı prensesim bundan 12-13 gün kadar önce ilk kez ağzına yumurta aldı. Ana tanktan ikinci günün akşamı ayırıp onu yavru tankına almıştım. Ana tanktayken, ağzına yumurta aldığı günden itibaren tüm vücudu kalın çizikler şeklinde kararıktı, suratıda öyleydi ve erkekte baya rahatsız ediyordu. Diğer tanktaykende dördüncü gün yumurtalarını yuttu. Bende ana tanka geri koydum onu.

Dün birinci günü olmak itibariyle yeniden ağzına yumurta aldı kendisi. Yine erkek rahatsız ediyor ama bu sefer dişinin vücudu eskisi gibi kararık değil ve suratıda normal renginde. Diğer bütün balıklarım birbirleriyle dostluk içinde yaşadığından dolayı hiçbir sorun yok akvaryumumda. Dişi her zaman olduğu gibi yeme gelmiyor. Arada bir erkek kovalıyor ama hep yapıyor bunu, diğer dişileride kovalıyor. Bu arada diğer iki dişimdede tüpçük çıktı. Ağzına yumurta alan dişimi ayırmayı düşünmüyorum. Siz nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Celik 72006-8-3 13:40:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minerÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2006
İl: Kütahya
Mesaj: 160
minerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 14:00
Benimde 6-7 cm boyundaki yunusum ağzına yumurta almıştı ama ben fark edemedim. Tesadüf S.P.i yakalamaya çalışırken 7 yaşındaki oğlum fark etti ağzının şiş olduğunu ve hemen ayırdık. Ertesi gün yavruları bıraktı ağzından. Yani epeydir ağzı doluymuş. Erkek taşların arasından hiç çıkarmıyordu. Ve buna rağmen yumurtaları yutmamış. Bence en az 10-12 gün ana tankta bırakın. Ama saklanacak yer olmak kaydıyla. Sonra almayı deneyin. Alır almaz hemen kusturursunuz. Tükürse bile yavrular yaşayacaktır. Başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HıcınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
HıcınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 14:09

Akvaryumunuz biraz kalabalık, balığınızın  saklanabilecek alanları olsun. Zaten daha öncede yazmıştım yavru tankınız da oldukça küçük, balığınız orada strese girip yumurtaları atabilir.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DemirÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Mugla
Mesaj: 1455
DemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 14:18
Ağzına yumurta alan dişiyi ayırın. Böylece daha az yorulacaktır. Zaten küçük bir dişi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rodeo27Çevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2006
İl: Bursa
Mesaj: 137
rodeo27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 14:22
Her zaman söylüyorum akvaryumunun boyu ve balık sayın yeterli .Anneyi ayırırsan sorun kalmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 14:50

Ali bey, öncelikle selamlar ve önerileriniz içinde teşekkürler ve çok saygılar, ben akvaryum boyutları ve kalabalıklığı konusunda sadece akvaryum.com'da değil, bir sürü sitenin forumunda belkide 500 kez eleştirildim. Yabancı sitelerde bu başıma gelmedi. Ancak kendi geliştirdiğim bir tezi size sunmak istiyorum.

İmzamın altındaki balıklarım yaklaşık üç aydır sorunsuz ve müthiş bir uyum içinde küçük odamdaki akvaryumumda güzel bir populasyon oluşturarak yaşıyorlar. Çok uzun zamandır ve belkide daha öncesinden beri forumlarda, akvaryum ölçüleriyle balık sayısı özdeşleştiriliyor. Bu yüzden eleştiri alıyorum. Balıklarım beni tanıyorlar, odaya bir başkası girince sallamıyorlar ama ben girince üstüme atlayacaklarmış gibi tepki veriyorlar, bu ve bunun gibi güzel bana karşı ya da kendi aralarında bir sürü karakteristik özelliklerini her gün yeni şeyler öğrenerek keşfediyorum. Foruma girip herhangi bir konuda insanlara danıştığımda çoğunlukla konuyla alakalı olmayan balık adedimin fazlalığı ve tank boyutumun küçük oluşunun belirtilmesiyle başlayan cevaplarla karşılaşıyorum. İnanılmaz şekilde cesaretim kırılıyor ve neredeyse bu hobiden vazgeçecek duruma geliyorum. Bakın sakın beni yanlış anlamayın Ali bey ve diğer arkadaşlarım size karşı bir tepki göstermiyorum. Saygı dolu bir çerçeve içinde önemli bir sorunumu paylaşıyorum. Sorunum maddiyat değil, şimdi çıkıp 200 litrenin üstünde bir tank alabilirim ama ben ailemle yaşıyorum 23 yaşımdayım ve 1-2 sene daha ailemle yaşayacağım bu böyle gözüküyor ve ne yazıkki ailem büyük akvaryum istemiyorlar eve. Onları bir türlü ikna edemedim. Bu böyle. Hayvansever bir insanım ve bu balıkların hayatımda çok önemli yerleri var. Odam küçük, tankımı koyduğum eski bilgisayar masam 90 cm uzunluğunda, tankımın dekoru fazla yok, iki büyük deniz kabuğu, bir tane büyük iki tünelli kaya, birkaç küçük deniz kabuğu ve arka fonda derinlik hissi versin diye kullandığım düz koyu mavi renk resim. Haftalık su değişimi, kaya tuzu, dip çekimi, 24 saat çalışan filtre, düzenli yemleme ve günde 10-12 saat aydınlatma düzeninde imzamda yazan balıklarım uyum içinde yaşıyorlar, ne bir kavga, ne dövüş hiçbirşey yok. Sarı Prenseslerim aldığımda 4 cm diler şimdi erkek 6,5 cm oldu, dişilerde 5 ve 6 cm. Yunuslarım 5 cm diler ilk aldığımda şimdi 7,5 oldular. Ahli dişi 5 ti 7 oldu, Ahli erkek 6 cm di o da 8 oldu. Beraber büyüyerek gelişiyorlar. Bunu hissedebiliyorum. Eğer ileride bir sorun kavga falan çıkarsa zaten ayıracağım o zaman mutlaka değişiklik yapacağım. Ama bu şekilde balıklara bakabiliyorum ve başka balıkda almayacağım zaten.

Evlerimizde kurduğumuz akvaryumlarımız isterse 500 litre olsun yinede balıklarımıza anavatanları olan Malawi Gölündeki doğal ortamlarını sağlayamayız. Ayrıca benim kişisel görüşüm, bir Malawi Chiclidinin çok akıllı olmasına rağmen yaşadığı tankın 100 cm ya da 80 cm olduğunu anlayabileceğini düşünmüyorum. Ben yaklaşık üç aydır sorunsuz besliyorum , sürekli gözlemliyorum ve şu anki kadromla kim ne derse desin akvaryumumun boyutları ve balık adedim sınırda. Akvaryumculardan balık aldığımızda görürüz 50-70 cm.lik tanklarda onlarca balığın arasından çıkarıp verirler, orda yaşıyor o hayvanlar, o kalabalıkta. Tamam onlar sadece orda barınmak için duruyorlar ama yinede fazla, bir balığın 40 gün satılmadığını düşünürseniz doğru olamazmı?

Ben sadece içimden geçen bu büyük sorunu anlatıp duygularımı paylaşmak istedim. Sevip beğendiğim balıkları aldım hep. Hala akvaryumcuları gezip balıklara bakar ve beğenirim ama artık almıyorum, çünkü bu saatten sonra fazla olacağını biliyorum.

Bu uzun ve sıkıcı yazı için özür dilerim. Sadece kendi görüşlerimi paylaşmak istedim. Sürçi lisan etiysem affola. Halen ikinci kez ağzına yumurta alan sarı prensesimle ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Kusturma videosunu izledim ama buna cesaret edeceğimi sanmıyorum. Balığa zarar verirsem çok kötü olurum. Saygılar..

Celik 72006-8-3 14:54:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kartalliÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 33
kartalliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2006 18:00

Osman bey,

Sarı Prensesini bırak ana tankında kalsın 18 gün sonra ağzı iyice şişecektir, yavrular yüzecek hale geldiklerinde (Bana kalsa kustur derim çünkü anne çok zayıf düşecektir) yavru tankına alabilirsin. Sakın hemen ayırma yine yutar yavruları, kusturma ilk anda zor gibi görünebilir ama balığın sağlığı için yapılması gerekiyor ve denersen çok kolay bir işlem olduğunu göreceksin.

Sağlıklı balıklar    


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir