Sarı Prensesler Hakkında yardım


mkmkhkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2007
İl: Afyon
Mesaj: 83
mkmkhkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 14:30
Arkdaşlar 100lt Akvaryumumda 2e 3d sarı prenses ve 3 tanede 3cm boyunda yavru sarı prenseslerim var. Dişileri daha 5 gün önce güvendiğim bir arkadaştan aldım. Hatta birisinin ağzı yavruluydu. Size sormak istediğim dişileri akvaryuma koyduğumda erkekler dişileri kovalamaya ve yan taraflarını hırpalmaya başladı. Özellikle ağzı yavrulu olanı çok kötü hırpaladılar. Hayvanın yan tarafları yüzüldü kan oturdu ben de ayrı bir akvaryuma aldım. tabi bu kargaşa içinde yumurtalar yok oldu. O dişiyi aldıktan sonra erkekler diğer 2 dişini peşinden koştular fakat gene bir tanesinin üstüne çok gittiler. Ama ağzı yavruluyu hırpaladıkları kadar hırpalamadılar. Dün itibari ile ortalık duruldu çok fazla hır gür yok akvaryumda. Bu gün ayrmış olduğum s.p de akvaryuma tekrar koydum ve koyar koymaz erkekler gene çok kötü bir şekilde dişinin peşinden koşmaya başlada. Bu hareketleri normal mi? Erkekler dişileri kovalayıp hırpalar mı? Dişileri ilk koyduğumda 1-2 defa daire çizerek döndüler ama şuan diğer iki dişi ile çok az ilgileniyorlar. Erkekleri bir dişiyi beğenip diğerini beğenmeme gibi bir durum oluyor mu? Ara sıra dişiler birini kovalıyor bu normal mi? Yapmam gereken bir şey varmı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yujuliÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2005
İl: Izmir
Mesaj: 131
yujuliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 14:55
Erkek balıklar çiftleşme belirtileri içinde.Dişinin zaten ağzında yumurtası olduğu için çiftleşmez,erkek çiftleşmediği için dişiyi hırpalar.Onun için malawilerde dişi sayısının çok tutulması iyi olur.Bence dişi sayısını arttırın yada bir erkeğinizi akvaryumdan çıkarın.Diğer dişilerde kaçtığına göre daha tam hazır değiller,kısa bir uyum sürecinden sonra alışırlar.Balıklar için bol saklanma yerleri yapınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkmkhkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2007
İl: Afyon
Mesaj: 83
mkmkhkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 15:00

Yücel bey yardımlarınız için teşekkür ederim. Akvaryumumda  büyük bir kaya var ve her tarafını oydu erkek. Ayrıca 1 tanede büyük kavanoz ve minare şeklinde süs var. Tabii bir de bitkiler.

Peki bir sorum daha olacak. Dişiler devamlı bir arada ve suyun üst kısımlarında öylece duruyorlar ve dişilerden bir gün yem yiyor bir gün yemiyor. Bunun sebebi nedir acaba;?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir