Sarı Prenseslerim Garipleşti..


LamarcusÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2010
Mesaj: 122
LamarcusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 10:41
Merhaba arkadaşlar. Forumun düzenli kullanıcısıyım. 2 yıldır sarı prenses ve yunus besliyorum.. akvaryumum 200 litre 4 erkek yunus ( erkek oldukları için yunuslarımı bir arkadaşıma verdim, cok kavga ediyorlardı) ve 2 e 8 d sarı prensesim var. 3 ay once yunusları akvaryumdan cıkarttıgım gunden bu yana sarı prenseslerım ınanılmaz korkuyorlar. beni görür görmez çılgınlar gibi yüzüp akvaryumun camına ve içindeki taşlara çarpıyorlar.. Sadece yem atınca korkarak çıkıp yemi kapıp hemen tekrar cılgınlar gibi kaçmaya çalışıyorlar.. Taşlarım var akvaryumda saklanılacak yerlerim var. Her hafta duzenlı su değiştiriyorum. düzenli yavru alıyordum fakat 3 aydır yavruda alamıyorum.. ne yapabilirim lütfen üstadlarımız yardımcı olsunlar :( gerçekten çok üzülüyorum.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trixsterÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 256
trixsterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 11:03
Forumda okuduğum kadarıyla tek cözüm diyebileceğim yine başka tür eklemek ve sp içinde en mantıklısı iceman.Küçük bir koloni koyabilirsin akvaryumuna bence.Sp doğansında var tek türe düşünce saklanma iç güdüsü.Bende de olmustu ama bendeki hastalık nedeniyleymiş.flagy ve bemiks tedavisi ile sorunu cözmüştüm.Bence balıklarını iyi gözlemle iç parazit gibi birşey varmı.Benim başıma geldiğinden soruyorum.Şimdi canavar gibiler beni görünce camı kırıp gelecekler gibi üstüme masallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

smogÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 607
smogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 14:47
Yavrulama konusundaki durumu bilmiyorum fakat bende yanına 1 erkek 3-4 dişi şeklinde iceman eklemenizi önerebilirim yanlarında başka bir tür olduğu zaman korkularını yenip etrafta dolaşıyorlar ((:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir