senegal bişiri-keyhole uyumu-fikirlrnizi bekliyorm


dodomixxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
dodomixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 20:25
Merhaba arkadaşlar,akvaryumumda iki canlıyı çok görmek istiyorum.keyhole ve senegal bişiri.senegal bişirinin avcı bir balık olduğu yazıyor sitede.fakat bir kaynaktan bulduğum yazıyı aynen alıntı yaparak veriyorum:
''Senegal bişiri sert ve zırhlı bir balıkdır . Yutucudur 2 cm den küçük tüm akvaryum canlılarını yutabilir . 2 cm den küçük balığı bulunmayan tropikal tanklarındada kullanılabilir . Sert ciklet balıkları ile bakılabilir derisi zırhlıdır ''
 dayanıklı olduğu için sert cichlidlerle bakılabilir(dayak yerse sorun olmaz diye de),ama tropikal akvaryumlardada 2 cmden küçük canlı yoksa bakılabilir deniyor.Ben 5-6 cme yakın keyhole cichlidler ile beslmek istiyorum.keyholeler 10cme kadar çıkıyorlar zaten.
 Bu bişir canlı doğuran,karides,neon,çöpçü vs balıklara tehdit ama keyhole'e de öylemi?
 Bu arada bazı sitelerdede gördüğüm kadarıyla bazı insanlar bilmeden almışlar bişiri,canlı doğuran tankına,3.günden sonra bişirin karnı aç kaldıkça lepistes neon yutmaya başlamış fakat cichldlere karşı saldırısını okumadım.Ayrıca bir arkdaş,ismini kesinlikle vermiyeceğim,senegal bişire 2-3 cmlik zebra yavrusu vermiş fakat günlerdi zebra yavruları canlıTebessümgerçi buda ben yaptım oldu'culuğa girer ama keyhole çok daha fazla büyüyen bir canlı olduğu için tehdit unsuru olur mu bişir merak ediyorum.
 Bişirler çok güzel hayvanlar,gerçekten beslemeyi çok istiyorum.Akvaryumcu bir tanıdığım ondan alışveriş yaptığım için 8-10 cmlik falan 2 adet bişir hediye etti.size danışmadan almayım dedim şuan onun tankındalar.
 Bilmeyenler varsa;
ve muhteşem keyhole'ler;
buarada hepiniz hacmin nedir?bişirler 33 cme kadar büyüyor diyeceksiniz,bişiri 15 cme geldiğinde elden çıkaracağım.hem hacim yetmezliğinden,hemde 1 bişire hacim yeter ama keyhole yavrularını kesinlikle yutacağı için zaten ya vericem birine yada ayrı bir tank yaptırcam.
 yazım biraz uzun oldu ama çok çok çok hevesliyimTebessümTebessümTebessüm
Teşekkürler,


http://img100.imageshack.us/i/006qdt.jpg/
 
dodomixx2010-05-07 20:36:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2010 23:37
Doğukan bey ; hemen hemen hergün aynı konuları açtığınızı görüyorum.Yeni başladığınız ve çok hefesli olduğunuz belli.Ancak size tavsiyem konu açmadan forumudaki konu ve makaleleri okumanız ,ardından tatlı su canlıları bölümünden akvaryum boyutuna göre seçim yapmalısınız. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dodomixxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
dodomixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2010 22:39
Böncelikle bişir boy olarak bana uygun.şimdilik.15 cmden sonra çıkarmayı düşünüyordum.bişir hakkında sitede oldukça araştırma yaptım fakat sorduğum sourların tek birinin yanıtını bulamadım.
akvaryumuma bugün fullred lepistesler aldım.artık bişir almam için bahanemde kalmadı zaten.
teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir