Senegal bişiri üretimi


asturekÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2011
İl: Bursa
Mesaj: 79
asturekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 21:17
Herkese merhaba, elimde flowerhornlarımla birlikte baktığım 20 cm civarı senegal bişiri var. Flowerhornlarım artık rahatsız etmeye başladı, akvaryumcuyada satmak istemiyorum. Epeydir bende, bu sebeple bişirime başka bir akvaryum kurmaya karar verdim. Acaba diyorumki, yanına bir kaç tane daha bişir koysam üretebilirmiyim? üretimi hakkında bilgisi olan varmı? şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

skoper25Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2012
İl: Erzurum
Mesaj: 373
skoper25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 21:27
Senegal bişirler üremesi zor canlılar kur yaparken silis kum varsa kumlar hep dağlıyor senegal bişileri geniş akvaryumlarda çiftleşirler litre vermiyimde ölçü olarak veriyim:

Uzunluk:250cm(uzunluğun 200 cm uzun olmasına dikkat et)
En:65cm(en önemlisi eni eni 65cm en olmalı ama 65cm düşük olursa üremeleri zorlarşır)
Yükseklil:50cm(uzunluğu kendin seçebilirisin fakat 50cm kısa akvaryumlarda bişirler kaçabilir)

 Atmosferden hava alabilirler. Derileri ıslak kaldığı sürece su dışında durabilirler. Akvaryumun üzeri iyi kapatılmalıdır. Kum ince taneli olmalı veya hiç kum olmamalıdır. Açık yüzme alanlı ve kısa bitkili akvaryumları severler.

En Fazla Büyüdüğü Boy: 33 cm 

İnsallah bu bilgilerle yardımcı olmuşumdur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

asturekÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2011
İl: Bursa
Mesaj: 79
asturekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 21:41
Teşekkür ediyorum, Muhammet bey ama daha detaylı bilgilere ihtiyacım var. Forumda epey araştırdım. Tatmin edici bir bilgi bulamadım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trixsterÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 256
trixsterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 14:14
Cinsiyet tahmini için verdiğim linkre resim; mevcut male ve female yazan resimden anlaya bilirsin sendeki bişirin cinsiyetini.Belki bu ufak bilgi bir işine yarar.
link:
http://www.thetropicaltank.co.uk/keeping_polypterus.htm
burda ürerim ile ilgili genel bir bir bilgi mevcut amam google ceviri tam cevirmiyor devrik cümle çok. cevire bilirsen belki...

Kısa bir alıntı...
Polypterus Cinsel farklılıkları hemen belirgin değil, olgun erkekler daha geniş ve kalın anal yüzgeç tarafından tespit edilebilir. Bu, aynı zamanda, daha kalın dorsal omurga sahip olduğu düşünülmektedir. Dişiler daha büyük olma eğilimindedir. Küçük gençlerde bir fark vardır. Polypterus türlerin bir dizi P. dahil olmak üzere, esaret altında yetiştirilen edilmiştir ornatipinnis, senegalus ve endlicheri. Ancak, evde akvaryumda yumurtlama hala nadirdir.
 
P. anal yüzgeçler s. senegalus

Başarı yumuşak, hafif asidik suda daha olasıdır. Suyun sıcaklığı ve kimyasal değişiklikler yumurtlama indüklenmesi için anahtar bir parçası olması olasıdır. Erkek bardak dişinin genital bölge çevresinde onun anal ve kuyruk yüzgeçleri yapışkan yumurtalarını dağınık sonra, döllenme için yumurta almak için. İnce yapraklı bitkiler (veya spawning) bu sağlanmalıdır. Genellikle anne ve yumurta yenen yumurta (veya yavru) önlemek için, yumurtlama sonrası en kısa sürede ayrılması gerektiği kabul edilmektedir. Yumurta çapı 2-3mm ile ilgilidir, ve yaklaşık 3-4 gün içinde kuluçkaya gerekir. Yolk kesesi tüketilen edildiğinde Besleme, yaklaşık bir hafta sonra başlamalıdır. Bebek artemia (Artemia nauplii) veya microworms aktif olarak başlangıçta gıda takip etmek olası değildir gibi, yeni yavrular için en iyi gıdalar biri olarak karşımıza çıkabilir, ve mümkün olduğunca yavru yakın olarak yerleştirilmelidir.


trixster2012-04-13 14:23:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir