Sera Aquatanın Rengi Ve Kullanımı


cilamureÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/11/2009
İl: Trabzon
Mesaj: 882
cilamureÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2010 17:15
Arkadaşlar merhaba. Canpetten verdiğim siparişte seachem prime su düzenleyicisi de aldım. Az önce firma yetkilileri aradı son kullanma tarihi geçtiği için farklı bir ürün talep etmemi söylediler,bende sera aquatan olsun dedim.
 
            Sera aquatan yeni kurulumda her 20 lt suya 5 ml olarak kullanılması gerekiyormuş,benim tankım 525 lt hacminde kumu falan düşersem 400-450 lt arası su dolduracağım tanka.Buda demek oluyor ki yaklaşık 20 kapak aquatan eklemem gerekecek. 
 
Aquatan kullanmadığım için bilmiyorum rengi ne renk acaba?Ayrıca her hafta %de 30 kadar su değişimi yapacağımdan  her su değişiminden sonra aquatan eklemem gerekir mi acaba,gerekirse ne kadar eklemeliyim? Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2010 17:44
Merhaba ; öncelikle her su değişiminden sonra aquatan kullanmanıza gerek yok.Bu su hazırlayıcısı ilk kurulumda veya yüksek miktarda su değişikliğinden sonra kullanılabilir.Aquatan hafif mavi renkli ancak berraktır yani akvaryum suyunda renk değişikliğine yol açmaz.Balıklar üzerinde rahatlatıcı ve hatta bazı ufak yaraların kapanmasını sağlayıcı etkilerini kendi deneyimlerim sonucu gördüm.Bu nedenle özellikle yeni akvaryum kurulumunda veya yeni balık eklenmesinde kullanılmasını öneririm.

Kolay gelsin.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir