sera aqutan ve sıvı gübre


htekinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 44
htekinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 11:35

Selamlar

Öncelikle forumda bilgi paylaşımında bulunarak benim gibi bu işte acemi olanları bilgilendiren herkese çok teşekkürler.
Kızımın isteğiyle aldığım küçük bir akvaryumda beslediğim 2 japon sonrasında şu anda 85-35-50 ebatlarında yine japon beslediğim bir akvaryuma geçiş yaptım bir ay önce. Bu akvaryumda 7-8 kök elodea-10 kök bacopa monieri, 2 saz, 2 çınar(küçük), 4 kök subulata ve 3 tane de S. platy mevcut. Bitkilere şu an co2 vermiyorum(ilerde verebilirim).
Benim merak ettiğim konu dip çekimi sonrası verdiğimiz su hazırlayıcısı olan sera aqutan'ın, sıvı gübredeki elementleri bağlayıp işlevsiz hale getirip getirmediği? Çünkü sera aqutan üzerinde Ağır metalleri bağlayarak zararsız hale getirir yazıyor. Sıvı gübrede ise demir gibi ağır metaller mevcut. Yani ikisini birlikte kullanmak sıvı gübrenin etkisini azaltıyor mudur?
Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi acaba?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 01:53
 Sorunuzu tam olarak cevaplayabilecek kadar bilgim olmasada ben su düzenleyicilerin bitkili akvaryumda kullanmamayı tercih ederdim , uzun dönemde sağlıklı bir gelişme bekleniyorsa. Bu tür ürünlerin bakır gibi ağır metalleri nötralize ettiklerini discuss gibi bu tür ağır metallere karşı hassas balıkların beslendiği akvaryumlarda kullanıldıklarını biliyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasmutÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/08/2007
İl: Agri
Mesaj: 786
yasmutÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 23:10
Gübrelerdeki metaller serbest halde bulunmazlar , şelatlı haldelerdir. bu nedenle su hazırlayıcılar gübreleri bağlamaz sadece şehir suyu ile gelebilecek serbet yapıdaki metalkleri bağlarlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir