Sera bactopur direct kullanımından sonra


af.karaalÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2010
İl: Konya
Mesaj: 10
af.karaalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 12:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruklarda erime,vucutta kızarıklık ve ölüm

Akvaryum Kapasitesi (litre):130 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Karışık ciklet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:İç filte(tetratec ex700) ve iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sera bactopur 3 tablet

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Bir hafta ara ile bir balığımın kuyruğu eridi yem yemez oldu ve durağan olup öldü,akvaryumcu bactopur tablet verdi 3 tanesini eritip uyguladım ve üç gün sonra üçte bir oranında değiştirdim.dış filtremi ve iç filtremi temizledim duruyor.Tetra karbonda aldım.Balıkların durumu oldukça iyi hasta olan yok gibi gözüküyor.Akvaryumun suyu çok kötü gözüküyor Normalde ya kullandığım yemden yada çok yem kullanmamdan dolayı zaten su hep kırmızıydı.Şimdi bana yardımcı olurmusunuz suyumun berrak olması için ne yapmalıyım.suyu temizlemeden dış filtremi takmak istemiyorum.üç güne bir suyu %50 değiştirsem olurmu veya balıkları kovaya alıp komple kumu akvaryumu yıkasam musluktan su doldurup sera aquatan kullansam olurmu.Akvaryumla uğraşmayı çok seviyorum yaklaşık biryıldır bende ama inanın suyun görüntüsü moralimi çok bozuyor bazen bırakayım diyorum ama dışarıda akvaryumları görünce berrak tertemiz suyuyla yine heycanlanıyotum.lütfen yardımcı olun


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2010 12:10
Dış filtrenize karbon koyup çalıştırın.Bakteri kültürüde ekleyin suyun bulanması nitrifikasyon bakterilerinin ölmesinden kaynaklanıyor.

Suyun sürekli kırmızı olması kullandığınız yemden kaynaklanıyor sanırım kullandığınız yemi değiştirerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CommodoreÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/09/2010
İl: Izmir
Mesaj: 517
CommodoreÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2010 10:34
Yoksa o iğrenç Sera pond color sticks yemden mi veriyorsunuz balıklarınıza ? Eğer öyleyse derhal terkedin zira bu yemi bende kaliteli ve marka diye alma gafletinde bulundum. her kullandığımda kristal berraklığındaki suyum kıpkırmızı çamur deryasına dönüyordu. 1 hafta sonra balıklar bile görünmez olmuştu. komple temizlik yapıp o yemide kutusuyla beraber olduğu gibi çöpe attım. Allah düşmanımın başına vermesin :-)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimyager16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 145
kimyager16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2010 14:56
Ahmet bey bactopur tablet kullandıktan sonra %50 su değişimi yapıp dış filtrenizi ( aktif kabon takılı olucak şekilde ) çalıştırmalısınız.Aktif karbonun amacı ilaç kullanımından sonra suyunuzda kalan kimyasal  atıkları absorbe etmesidir.Zamanla aktif karbonunuz tutabileceği kimyasal atık bakımından doyuma ulaşacağından düzenli bir akvaryumda kullanımına devam edilmemelidir.Haftalık düzenli su değişimlerini yapıyorsanız dış filtrenizden aktif karbonunuzu 15 - 20 gün sonra çıkartarak dış filtrenizi aktif karbonsuz kullanmaya devam edebilirisiniz. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir