sera baktopur ve bitkiler


leadguitarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
leadguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2011 19:01
Arkadaşlar 1 haftadır betamın kuyruk erimesi hastalığı ile uğraşıyorum. Betamı perşembe günü ayrı bir kaba aldıktan sonra sera baktopurla tedaviye başladım. Daha ertesi gün sanki hiç bişi kalmamıştı. Pazar gününe kadar balığı kabta tedavide tuttum bu sabah balıkta hiç bir hastalık belirtisi yoktu. Ve sabah akvaryuma aldım. Fakat dışarı çıkıp akşam geldiğimde gene erime rastladım kuyruğunda. Bu sorun nedir. Nasıl atlatabilirim. En önemli sorum balığı akvaryumdan çıkarmadan sera baktapuru akvaryumda kullanmak. Fakat akvaryumda 3 elodea bitkim ve bir anubiasım var. Betanın dışında 2 tane küçük salyangozum var. Özellikle elodea bitkilerim epey uzadı ve güzel görünüyorlar. Sera baktopur bitkilere ve salyangozlara zarar verirmi. İlacın bakterieri öldürdüğünü biliyorum bitkilere ve salyangozlara zararı olurmu?gönül rahatlığı ile kullanabilirmiyim bu ilacı akvaryumda ?bu konuda uygulayanlar deneyenler varsa yorumlarını bekliyorum ve şu hastalıktan balığımı akvaryum içinde kurtarmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gallusÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 73
gallusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2011 00:50
Sera Baktopur adlı ilacı elma salyangozlarının ve bitkilerin bulunduğu bir tankta prosektüsde yazdığı şekilde uyguladım. 3 gün sonra %50 su değişimi yapıp aktif karbonla filtreleme yaptım. Şu an aradan 10 gün geçti bitkilerde ve salyangozlarda bir kayıp yaşamadım. Bitkilerde en ufak bir çürüme dahi olmadı.
 
Tank içindeki bitkiler anubias, saz, windelow( java fern) java moss, pistia. moss ball

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leadguitarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
leadguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2011 02:43

Mahmut bey, uzun süre cevap gelmeyince bende akvaryumda deneyeyim dedim. Tedavi 1 hafta sürdü. Kuyruk erimesinden eser kalmadı ama ,anubiasım hariç elodealarımın hepsi çürüdü. Epey uzamış yemyeşil ve sağlıklıydılar. 2 tanede salyangozum var akvaryumda. Epey küçükler. Anubiası aldığımda bitkiyle beraber gelmişler. Onlarada hiç bişey olmamış. Bu ilaç elodealarımı önce zayıf bıraktı sonrada tamamen çürüttü. Artık elodea almayıda düşünmüyorum. Görünüşünü çok severim ama ne ilaçlı akvaryumda nede beta gibi tropikal balıkların akvaryumuna uygun bir bitki değil. 26 derece rengi atıyor. Derece 27 de sararıyor bitki.Daha fazlasını siz düşünün. Anubiasın yanında sizin gibi moss deneyeceğim. Daha önce denemedim. Baya dekoratif bitki. Yorum için teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FearOfTheDarkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2010
İl: Bilecik
Mesaj: 130
FearOfTheDarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2011 17:32
Canlıdaki Belirtiler: Yalpalayarak yüzme, kuyruk katlanması, kuyruk erimesi ve pullarında kabarma ile birlikte beyazlaşma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50, 20, 16 ltlik akvaryumlar


Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH 7,5 olarak mec marka pH test kağıtları ile ölçtüm.

Filitrasyon: Pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra-ıncthyo "Beyaz benek ilacı"

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hergün %20 su değişimi ile ardından 2 çay kaşığı kaya tuzu eklenerek, ilk kurulumda 20 damla damlatılan Contra-ıncthyo her su değişimin de 4' er damla damlatıldı.
 
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, balıkların hepsi hastalıklı gibi durmuyor. Çok sıkıntılı olan beyazlık ve kuyruk erimesi hastalığına yakalanan balıkları 20 lt akvaryumlara aldım. Fakat diğer tüm balıklarım 50 lt'likte duruyorlar. Bugün çevremin bana tavsiyesi olup internetten sipariş ettiğim Sera baktopur ilacı geldi.
 
Fakat uygulamayı hasta olan balıklarım dahil ve 50 ltlik te olan balıklarımdaki kuyruk katlanması ve yalpalayarak yüzenler ile birlikte, 50 lt lik tankım içersine alıp ilacı o şekilde mi kullanmalıyım?
 
Yoksa sadece rahatsızlığı çok ilerlemiş balıkları mı sadece bulundukları 20 ltlik tankta mı uygulamalıyım?
 
Benim düşüncemde 50 lt'lik tankta eğer dış parazitler mevcut ise onları da yok etmek istiyorum ve tüm balıklarımda başlangıç safhasında ise onlarında sağlıklarına kavuşmaları için tüm balıklarımı 50 lt'te toplayıp akvaryumu ve balıkları dış parazitten kurtarmak istiyorum...
Yardım ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla...
 
Sera baktopur çok etkili bir ilaç olduğunu ve tüm zararlı ve yararlı bakterileri yok ettiğini de biliyorum. Bakteri elimdeki 16 ltlik tanka daima hazırda bulunduğu için bakteri konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. !6 ltlik tankın içinde bir adet kılıç kuyruk dişi balığı bulunmakta ve iç filtre sürekli çalışmaktadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leadguitarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
leadguitarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 22:07
Ercan bey bence sera baktopur'u büyük akvaryumda kullanmayınız. Bence 20 litrelik akvaryumda hasta balıklarınıza uygulamanız ideal. Çünkü dediğiniz gibi çok güçlü ve etkili bir ilaç ve akvaryumdaki bakterileri öldürdüğü için anında dengeyi bozarsınız. Ben bitkilerimi heba ederek ve akvaryumun dengesini bozarak bunun bedelini ağır ödedim. Çünkü bakteri olmayan akvaryum ayrı bir stres kaynağı. Eğer balıklarınızda yukarıdaki belirtiler varsa bi şekil stresteler. Ph derecesi lepistesler için çok iyi. Yanlız her su değişiminden sonra contra ichtyo damlatmanızı pek tavsiye etmem. Oda güçlü bir dezenfektandır. Akvaryumdaki bakterileri oda öldürürve bakteriler ölürse akvaryumda atık oranı artar (amonyak&nitrit&nitrat) hele hele bi de dezenfektanın suda oluşu akvaryumu tıbbi atık yuvası haline getirir. Eskiden ilk beta aldığım zamanlarda bende kullanıyordum akvaryumumda. Ama sırf balık parazit kapmasın diye akvaryumdaki bütün bakterileri öldürmek ve kısa süreli suyunu değiştirmek balığı stresten strese soktu ve sonu ölüm. 
öncelikle kuyruk erimesi için sera baktopur'u hasta balıklarınıza küçük akvaryumda kullanabilirsiniz. Kağıdında yazdığı şekilde. Sonuç kesin olacak. Sera baktopur güçlü bir ilaç. Akvaryumunuzda sanırım bitki yok. Çünkü bitkileride öldürüyor bu ilaç. 
sağlıklı balık için öncelikle sağlıklı akvaryum şart. Nitrat döngüsünü iyi bilmek lazım. Emin olun bakteriler her suda var sadece balık strese girerse bunlara karşı savunmasız kalır ve yukarıdaki belirtiler olur. En önce stres durumunu ortadan kaldırın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir