Sera Florena'nın Balıklara Zararı Var Mıdır?


kaizerdarÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14028,1[/B]
Kayıt: 08/04/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
kaizerdarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2017 18:09
Ürünle ilgili forum içinde yaptığım aramada genellikle ölçü hakkında sorular sorulduğunu gördüğümden dolayı bu başlığı açma ihtiyacı duydum.

Bitkiye çok ufak bir adım (anubias) atarak başladım. Bazı yaprakların yırtılarak çıkması dışında gelişiminden memnunum. Diğer denemelerimde (elodea, hygrophila difformis/çınar, bacopa, cabomba ve echinodorus amazonicus) gerek japon balıklarımın hoyratlığı gerek ışık yetersizliği (160 litrede sadece 39 wattlık Grolux) gerek sudaki mineral eksikliğinden dolayı başarısız oldum.

Çeşitliliği ve sayıyı arttırmak istediğimden ve tankımdaki yosunlanmayı azaltacağı ümidiyle Sera Florena kullanmayı düşünüyorum ama canlılara bir zararı olacağından korkuyorum.

[B]1- Bu korkum yersiz midir?[/B] [U](Sorum ayrıca piyasadaki sıvı karbonlar için de geçerlidir)[/U] [B]2- Gübre meselesinden önce aydınlatmayı mı çözmem gerekir? [/B]

Bir ikinci kafa karışıklığım Florena'nın içeriğiyle ilgili. Ürünün görselinden anladığım kadarıyla demir, magnezyum, manganez ve kalsiyumun yanında [B]bakır[/B] ve [B]çinko[/B] içeriyor. Su düzenleyici olarak kullandığım Aquatan'ın açıklamasında bakır, çinko ve kurşunu bağladığı yazıyor. İki ürün çelişiyor. Çinkoyu bilmiyorum ama bakırın balıklar ve omurgasızlar (1 tane de elma salyangozum var) açısından zararlı olduğu biliniyor. Nasıl olacak? Su değişimi için ayırdığım suya önce florena sonra aquatan ekleyip bakırı bağladıktan sonra mı ana tanka ekleyeceğim? Yoksa florenayı hazır suya döküp bakırın bitkiler tarafından tüketilmesini mi umacağım?

[IMG]http://www.ozelyem.com/sera-florena-sivi-bitki-gubresi-500-ml-684-61-B.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2017 18:37
Bu korkunuz yersiz, uygun miktarda kullandığınızda ürün; eser miktarda bakır içermekte olduğundan toksik dozlara çıkıp diğer canlılara zarar vermeyecektir. Sıvı karbonların kendisi toksik bir madde, çok az miktarlarda tabiki kullanılabilinir. Ayrıca anubias gibi bakım ihtiyacı düşük bitkiler için ekstra ışık almanıza gerek yok. Elinizde ışığın yeteceğini düşünüyorum. Aquatan konusuna gelirsek, iki ürünü aynı anda kullanırsanız evet eser miktardaki bakırı ve çinkoyu tutacak ve mineral eksikliğine neden olabilecektir.

Teşekkür Edenler: [T]184936,kaizerdar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaizerdarÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14028,1[/B]
Kayıt: 08/04/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
kaizerdarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2017 20:23
[QUOTE=sinan m.d]Bu korkunuz yersiz, uygun miktarda kullandığınızda ürün; eser miktarda bakır içermekte olduğundan toksik dozlara çıkıp diğer canlılara zarar vermeyecektir. Sıvı karbonların kendisi toksik bir madde, çok az miktarlarda tabiki kullanılabilinir. Ayrıca anubias gibi bakım ihtiyacı düşük bitkiler için ekstra ışık almanıza gerek yok. Elinizde ışığın yeteceğini düşünüyorum. Aquatan konusuna gelirsek, iki ürünü aynı anda kullanırsanız evet eser miktardaki bakırı ve çinkoyu tutacak ve mineral eksikliğine neden olabilecektir.[/QUOTE]

Anubias'tan başka bitkilere kesinlikle yönelmeyi düşünüyorum. Sert yapraklı ve CO2 istemeyen tür arayışındayım. Akvaryumun içine koyduğum diğer türlerin gelişememe sebebini suyumda gerekli elementlerin bulunmamasına bağladım. Yosunlanma da rahatsızlık verici dereceye ulaştığı için sıvı gübre almaya karar verdim. Yalnız başka bir başlıkta ışık yetersizliğinin de bitkilerin fotosentez yapamamasına ve bitkilerin kullanacağı besinleri yosunların tüketmesi ve böylece çoğalmalarına sebep olacağını okumuştum. Işık konusunu bu yüzden gündeme getirdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir