Seramik Kaya


BJKgorkemÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 216
BJKgorkemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 01:37
Merhaba değerli abilerim ve kardeşlerim;
Şuanda 45*30*30 resif akvaryumum var. 70*50*50 resif akvaryumu kuracağım yakında inşallah. Akvaryumda seramik kaya kullanmak istiyorum. Nedeni ise:

1- Bol gözenekli yapısı
2- İstenilen şekil verilebiliyor olması
3- Aşırı fazla girintili-çıkıntılı yapısı

Tabi seramik kayanın canlanması için belli bir miktar canlı kaya, şuan ki akvaryumumdaki su ve bakteri kültürü kullanacağım. Bakteri kültüründe çok emin değilim. Sizin seramik kaya hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Seramik kaya akvaryuma konulduğunda yaklaşık 12 saat hava kabarcığı veriyormuş. Buradan nasıl gözenekli yapısı olduğunu anlayabilirsiniz. Belki çoğunuz canlı kaya varken neden seramik kaya diyorsunuzdur. Çünkü seramik kayanın kg fiyatı 10-15 TL arası değişiyor. Canlı kaya ile aynı fiyatta neredeyse. Ama günümüzde canlı kaya alırken güvenebileceğimiz çok az yer kaldı. Kayalardan akvaryumumuza zarar verecek canlılar çıkabiliyor bir anda ve onlarca emek boşa gidiyor. Sizin düşünceleriniz benim için çok önemlidir.


Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan.istÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 668
serkan.istÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 01:56

Görkem seramik kaya hem canlı kayanın risklerini barındırmaması hem de denizlerin canlı kayaların toplanarak yağmalanmasını ve denizlerin kurumasını engellemek adına iyidir. Canlanması için bakteri kültürü kullanmana da gerek görmüyorum. Zaman içinde sadece biraz sabırla bakteriler istenilen seviyelere çıkacaktır. Sirkülasyona bağlı olarak 1 - 3 ay arası kültür için yeterli geliyor. Sonuçta deniz akvaryumu için en temel öğe sabırdır.

Ancak seramik kaya bile olsa en az bir hafta  kadar ayrı bir bidonda-tankta bol akıntılı olarak kürleme işleminden geçirmeni şiddetle öneriyorum. Yapımında kalan malzemeler çözünerek kh ı aşırı seviyelere yükseltebiliyor. Kürlemeden sonra hemen tanka koyarsın..   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir