Şerit Led ile ilgili bir soru


omersavasÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Bolu
Mesaj: 83
omersavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 19:41
Çözüm basit 3 amper e 20 metre led gider sen 1 amper adaptör bul. ledler sonunda patlar teker teker.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hknolcayÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 26
hknolcayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 21:12
Arkadaşlar resim temsili sitede başka bir konuda gördüm. Şu an 1.5metre seri olmak üzere 3x1.5 metre olarak değiştirdim, çok çok az bir fark var..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shimendiferÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 814
shimendiferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 11:45
Merhaba ısınma olayı ile ilgili olarak bende yaklasık değişik boylardaki 3 akvaryumumda LED kullanıyorum ve 2 saat ten fazla açık kaldıklarında ısınma yapıyorlar 3 chipli bir çok marka led denedim 3 chip smd ledlerin nerdeyse tamamı ısınıyor. Oyle el yakacak türden olmasa da hissedilir bir ısı veriyor. Bu arada akvaryumlarımda silikonsuz led kullanıyoryum buhar camım yok ledlerin genel durumuna baktığımda ilk akvaryumu 8 ay önce hazırlamıştım metrede 60 led 3 mt kullanmıştım su anda toplam 180 led ten sadece 4 tanesinin ışığında solma oldu diğerleri sorunsuz yanmakta. Ama ben kullanacağınız led cinsleri ile ilgili birşey söylemek istiyorum. Benim akvaryumlardan daha çok test için kullandığımda 1 metre kırmızı 1 metre mavi ve 3 mt Beyaz led vardı. 120 lt civarında sanırım o akvaryum. Durum bu iken bitki gelişmesi oldukça hızlı ve sorunsuzdu. Daha sonra forumlarda okuduğum kadarı ile bitkili akvaryumlarda daha usta arkadaşlar hep gün ışığından bahsediyorlardı. Mavi ve kırmızıları gün ışığı ile değiştirdim. Genel görüntüde ışık seviyesi artmış olmasına rağmen bitkilerde gelişme nerdeyse durdu. Hafif ten kahverengi yosun oluşumu başladı. Işık verme süresini biraz düşürerek yosunu çözdüm ama gelişim halen kötü. Biraz araştırma yaparak gün ışığı ledlerin oluşturduğu ışık tayfının bitkilerin en az kullandıkları sarı - yeşil skalasına geldiğini gördüm. Şimdi Tekrar 30 lt mini bir akvaryuma Beyaz kırmızı mavi led karışımı yapıp bitki gelişimini kontrol ediyorum ilk hafta itibari durum olumlu görünüyor. İlk ay tamamlandığında sonucu yazarım. Bitki olarak anubias,gül,tilki kuyruğu ve şimdi adını hatırlayamadığım küçük yapraklı bir zemin bitkisi ile deniyorum.
 
Yani bende gün ışığı ledler bitki gelişiminde olumsuz etki gösterdi gibi. Oyüzden sizin kurulumunuzda gün ışığı ağırlıkta sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.
 
Birde 400 lt bir akvaryumum daha var sanırım 60 cm derinlikte onda 1 metreden 12 metre şerit led var beyaz gün ışığı karışık ( deney sonucuma gore mavi kırmızıya donucem ondada ) Onda ışık dibe yeterli seviyede ulaşamıyor. Dolayısı ile onda da Power led kullanmayı düşünüyorum bunu da alternatif olarak araştırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

A.MeteÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2012
İl: Karabük
Mesaj: 270
A.MeteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2012 12:26
[QUOTE=omersavas]Çözüm basit 3 amper e 20 metre led gider sen 1 amper adaptör bul. ledler sonunda patlar teker teker.[/QUOTE]
 
Isınmasının amperle hiçbir ilgisi yok isterseniz 100amper verin asla ısınmaz çünkü ihtiyacı olanını çeker düşünün şimdi su çapı 10 metre olan borudan geçiyor içi tam dolu olacak şekilde ve ucuna bir musluk bağlıyorsunuz sizin elinize istediğiniz kadar su gelir musluk sayesinde bu da bunun gibi 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir