Set akvaryum kurulumu


castaway_78Çevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2012
İl: Karabük
Mesaj: 21
castaway_78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2012 13:17
   Merhaba akvarist arkadaşlarım.Dört yıllık büyük bir aradan sonra tekrar akvaryum kurmaya karar verdim ve forumda da tekrar aranızdayım.Lise yıllarımda başladığım bu hobiye üniversite dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım.Tabi o dönemlerde baba eline bakıyorduk evi ortak kullanıyorduk.Bu sebeplerle hobicilikte fazla ilerlemiyor.Şu anda bu engeller kalktı ve 2 katlı set akvaryum kurmaya karar verdim. Herneyse biraz fazla uzattım gibi.
   100x40x55 lik üstü tamamen kapalı bir akvaryumum vardı.İçinde yunus,kaliko,beyaz prenses,sarı prenses,portakal prenses vardı.Beyaz prenseslerden ve kalikolardan sürekli yavru alıp satıyordum.Anneme çamaşır makinası alacak kadar sattım.(duygulandım)Yavru almada en kolay ırk olan yunus ve sarı prenseslerden yavru alamam ise beni epey bir düşündürdüArtık bunu başarmak istiyorum.Tabiki siz arkadaşlarımın yardımıyla.Gelelim şimdi konumuza;

   Dediğim gibi iki katlı fazla abartı olmayan duruşu şık bir set istiyorum.Üst katta yunus,sarı prenses ve iceman beslemeyi düşünüyorum.Birinci sorum;bu balıklardan 7 şer tane koymak istiyorum akvaryumumun boyutlandırılması ne olmalıdır.
    Alt katta ise beyaz prenses,kaliko,imparator,ahli,kadanga beslemek istiyorum.Alt taraf biraz kalabalık olacak ama  ortalama 5 er tanede bunlardan koymayı düşünüyorum.Tekrar sizden boyutlandırma istiyorum.
    Balıkları görüşleriniz etrafında tekrar yeni kombinasyonlar yaratabilir yada kombinasyonlardan çıkarabilirim.
    Akvaryumların boyutlarına göre sıra geldi profillere.Bu konuda hiç bilgim yok.Nelere dikkat etmeliyim,profil kalınlıkları ne olmalı,kaynak yerleri nereler,4 ayaklı mı olmalı 6 ayaklı mı olmalı,daha sonra mobilya giydirecek olsam beni zorlamayacak,en önemlisi maddiyatı ucuz olmalı.Bu konuda beni bilgilendirecek.Birazda olsa hesabını çıkarıverecek biri varsa aranızda çok sevinirim.Zaten yardımın en en çogunu bu kısımda istiyorum sizden.
   Ben akvaryumlara teker teker iç ve dış filtre almayı düşünüyorum.Sump sisteminden hiç anlamıyorum.O kadar yazı okudum anlamadım da.Hangisi daha mantıklı olur benim için.Sump deseniz bile kurmakta problem yaşayacağımdan eminim. 
   KARABÜK'te ikametgah eden arkadaşlar bu yazımı görürse onlardan daha cok yardım bekliyorum.Hadi arkadaşlar bayram tatilinde bu akvaryumları kurup yaza dogru hobiciliğin en güzel duygusu yavru almayı istiyorum.Herkese şimdiden teşekkürler.
    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mamacacaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 255
mamacacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 23:15
Takipteyiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir